El Centre de Geologia cerca fotos de la Menorca dels quatre colors

El concepte de l’illa dels quatre colors és la temàtica escollida per a la segona edició del Concurs Fotogràfic del Centre de Geologia de Menorca, un concepte que té a veure amb l’àmplia varietat d’elements geològics de Menorca i que li confereixen una gran diversitat de paisatge. I que a la vegada és el motiu principal de l’exposició ‘Paisatge, colors i geologia’ que es pot veure de forma permanent al Centre ubicat al carrer Mallorca 2 de Ferreries, devora del camp de futbol.

Segons aquest concepte de la Menorca dels colors, introduït al segle XIX pel geòleg francès H. Hermite i popularitzat pel geòleg menorquí A. Obrador en 2010, l’illa es divideix en quatre unitats paisatgístiques principals, perfectament individualitzades atenent al color del seu rocam: la Menorca fosca (per exemple Favàritx, Sa Mesquida, Es Murtar, Es Grau o Binimel·là), la Menorca vermella (de les Penyes de Biniguardó, Egipte o de s’Indio, de cala Pilar o el poble de Ferreries, entre d’altres), la Menorca grisa (dels caps -i Mola- de Fornells i Cavalleria, s’Arenal d’en Castell o na Macaret) i la Menorca blanca (que constitueix tot el sud de l’illa i que presenta el seu màxim esplendor a les cales, pedreres i barrancs d’aquesta part de Menorca).

A la varietat d’elements que hi ha a la geologia de Menorca, se li ajunta la vistositat i espectacularitat de moltes de les seves formes, considerant-se que tenen un gran valor geològic i que, a la vegada, són força desconeguts per a una gran part de la població. Entre els objectius del concurs hi ha, precisament, els de difondre i apropar aquests valors geològics de l’illa entre la societat menorquina.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.