Inauguració del III Congrés de bones pràctiques en patrimoni mundial Entre les ponents destaquen l’antropòleg Stephan Dömpke, el professor de la Universitat de Tsukuba (Japó), Nobuco Inaba, i Juan Luís Arsuaga, de la Universitat Complutense i un dels codirectors de l’excavació d’Atapuerca

Aquest és el tercer congrés internacional sobre bones pràctiques en patrimoni mundial que se celebra a Menorca gràcies a un conveni entre la Universitat Complutense i el Consell Insular de Menorca.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha volgut destacar la importància d’aquest congrés ja que “la investigació, preservació i difusió del nostre singular patrimoni cultural són, com a institució, reptes i prioritats de gran importància”.

El primer congrés, que va tenir lloc l’any 2012, va tenir com a temàtica principal l’arqueologia. El segon, l’any 2015, va ser dedicat a les persones i les comunitats en el context dels béns declarats patrimoni mundial. Aquest any tindrà com a eix d’estudi les accions integrals. Els temes en què s’organitzaran les ponències i comunicacions són: persones i comunitats; el valor del coneixement científic; la comunicació o la informació; el co-aprenentatge i nous valors universals excepcionals, una guia de futur.

Aquest III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial ha mobilitzat a 110 persones entre inscrits, ponents i comitès científic i organitzador, procedents de 15 nacionalitats distintes i pràcticament de tots els continents del globus: Rússia, Filipines, EEUU, Anglaterra, Mèxic, Argentina, Equador, Cuba, Tanzània, Egipte, Líban, Itàlia, Croàcia, Romania, Austràlia i Grècia, a més d’Espanya.

Entre les ponents destaquen l’antropòleg Stephan Dömpke, el professor de la Universitat de Tsukuba (Japó) Nobuco Inaba, i Juan Luís Arsuaga, professor de la Universitat Complutense de Madrid i un dels codirectors de l’excavació d’Atapuerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.