La Cova de s’Aigo de Cala Blanca ha estat un dels casos estudiats al VIIè Congrés sobre Coves Turístiques Espanyoles celebrat a la Vall d’Uixó (Castelló) del 20 al 23 de juny. Els assistents a aquesta trobada, que ja s’ha convertit en un espai de referència per als professionals del turisme subterrani, han conegut de primera mà l’estudi hidroquímic de les aigües endokàrstiques i la geomorfologia de la cavitat ciutadellenca.
En aquest fòrum s’exposaran els darrers treballs, estudis i investigacions realitzats en les coves i mines espanyoles, europees i iberoamericanes, fet que explica que any rere any reuneixi als més destacats científics i investigadors dels camps de la geologia, la paleontologia, l’enginyeria i el turisme, entre d’altres disciplines.
Organitzat per l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, l’Associació de Coves Turístiques Espanyoles i l’Associació de Coves Turístiques Iberoamericanes amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i el Govern central, el VIIè Congrés sobre Coves Turístiques Espanyoles es presenta cada any com un espai d’intercanvi d’experiències per als professionals del turisme subterrani, un sector que “s’ha convertit en la punta de llança de la innovació i del turisme sostenible, a més d’una via de dinamització de regions, en la seva majoria rurals, mitjançant l’aprofitament del patrimoni natural i cultural del subsòl”, segons expliquen des de l’organització.
Han participat entre altres ponents, el president de la International Show Caves Association, Brad Wuest, que pronuncià una conferència sobre turisme subterrani arreu del món; la presidenta de la International Commission on Prehistory in Show Caves, Joëlle Darricau, que parla sobre “Les coves i el món subterrani. Les xarxes de patrimoni cultural”; i el president d’ACTIBA, Juan José Durán Valsero, que intervengué amb la ponència “Geoparcs i coves turístiques. Una nova aliança”.