Després de «La geologia de Menorca» arriba la segona publicació de la col·lecció de llibrets divulgatius, «El Cap de Cavalleria, el nord del nord», que està editant l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. El Centre d’Artesania de Menorca serà el següent en publicar el seu llibret.
L’objectiu d’aquesta publicació és posar a l’abast de la ciutadania de Menorca i dels visitants els aspectes bàsics que defineixen un espai tan singular com Cavalleria; tant des del punt de vista de la geologia, com de la biodiversitat o de la història. Un breu però intens recorregut per un dels paisatges més emblemàtics de Menorca i una explicació sobre el funcionament del far més antic de l’illa.
El far de Cavalleria, situat al punt més al nord de Menorca, sobresurt amb 15 metres d’alçada i queda situat a 94 metres per sobre del nivell del mar. És en aquest paisatge dominat pel vent de tramuntana i les ones que embaten la costa on se situa el Centre d’Interpretació del Cap de Cavalleria, amb una exposició que ens obre les portes a la singularitat de l’illa, a la seva riquesa natural, geològica i històrica, i que ens dóna les claus de per què ens trobam dins una reserva de biosfera.
El llibret es basa en l’exposició permanent del Centre, «El Cap de Cavalleria, el nord del nord», que fou dissenyada per l’estudi menorquí Mediterraneum, cultura, turisme i medi ambient, S.L. L’’Ajuntament des Mercadal promou aquest espai d’interpretació amb el suport de Ports de Balears, el Consell Insular de Menorca i amb finançament del projecte Leader de la Comissió Europea.
El llibret es podrà adquirir al Centre d’interpretació del Cap de Cavalleria i també als diferents centres i establiments del Consell Insular de Menorca.