Segons Joan Mayol, el cap del Servei de Protecció d’Espècies, “el Ciberespècies neix amb el compromís de compartir dades i de mantenir l’atenció i l’interès dels ciutadans, ja que les administracions es gestionen amb els recursos que generen els imposts. L’administració de la biodiversitat no pot reduir-se a un sistema burocràtic de generació i tractament d’informació virtual, ni a un mecanisme purament normatiu i repressiu de les actuacions dels particulars”. Per a Mayol, “és imprescindible implicar-se en accions positives a favor de les espècies, promoure sinergies amb la societat civil, informar de les actuacions, dels èxits i dels resultats menys favorables i ser receptius a propostes i suggeriments que venguin dels ciutadans interessats”.
A més a més, tot l’equip que conforma la redacció d’aquesta publicació electrònica convida els lectors a reaccionar a la publicació i a proposar nous temes per comunicar, a més d’estendre la xarxa de possibles interessats proposant a lectors potencials la subscripció electrònica al butlletí, gratuïta i sense compromís.
En aquest número, s’hi han inclòs 27 notícies de flora, fauna, espècies protegides, espècies invasores, etc., distribuïdes en diferents seccions, com notícies de vegetals, actualitat animal i primícies del projecte ARES.
La distribució d’aquest es farà per correu electrònic i també seran disponibles a la plana web del Servei de Protecció d’Espècies, dins aquest enllaç: https://www.caib.es/sites/proteccioespecies/ciberespecies-75778/
L’adreça per a subscriure-s’hi és especies@dgcapea.caib.es.