Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Maó la tercera edició de la Fira Arrels Menorca, que es pot assegurar que és la consolidació d’aquesta fira gastronòmica que ha rebut més de 4.000 visitants i s’han venut més de 25.000 tiquets de degustació.
La feina feta des del Consell de Menorca i en particular pel conseller Miquel Company, que des del seu departament es va crear i es va apostar fermament per aquesta fira, ha estat excel·lent i ha demostrat que la seva idea de que Menorca tingués una nova fira i, dedicada a la gastronomia, hagi estat una realitat i a més a més amb la participació dels sectors.
Com van dir la setmana passada, en la nostra modesta opinió la fira no ha de quedar sols en els dos dies al recinte firal de Maó i en el menú que elaboren una sèrie de restaurants.
Arrels ha de tenir activitats paral·leles un mes abans de la fira, amb activitats a Maó, Mercadal i Ciutadella, per exemple. Allà es poden fer promocions del producte, concursos com el de la salsa maonesa amb fases de selecció de finalistes i el dia de la fira fer la gran final… com també seria necessari una segona edició de la fira en plena temporada turística, destinada als expositors, perquè d’aquesta manera podrem donar a conèixer millor el nostre producte local als que ens visiten i de pas crear una marca gastronòmica de Menorca que ens situï com a destinació essencial en el bon menjar, el bon beure en el marc de la mediterrània occidental.