Un grup de sis residents han començat el seu període de formació a l’Àrea de Salut de Menorca com a especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. Es tracta de Silia Vergés (de Palma de Mallorca i graduada a la Universidad de Murcia); Alba Torres (de Dénia i graduada a la Universitat de València); Nuria Martín (d’Arcos de la Frontera i graduada a la Universidad CEU San Pablo); Cecília Vicens (de Palma de Mallorca i graduada a la Universitat Internacional de Catalunya); Lidia Ferrer-Luna (de Biar i graduada a la Universidad Católica de València); i Angelika Dragona (de Grècia i graduada a la Universidad Autónoma de Guadalajara a Mèxic).
Durant els propers quatre anys, les sis residents completaran la seva formació de manera rotatòria per diferents centres de salut de l’illa i també pels diferents serveis de l’Hospital Mateu Orfila, amb la supervisió d’un tutor que els acompanyarà en tota la seva especialització.
El gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, aquest dimecres va donar la benvinguda als nous residents, acompanyats del cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Menorca, el doctor José Antonio Vidal. Durant la trobada, el gerent va animar-los a ser autoexigents, aprofitar al màxim aquesta nova etapa d’aprenentatge i a tenir sempre molt present, en l’exercici de la seva professió, la mirada integral i el tracte proper i humà amb els pacients.
Amb aquests sis nous residents, actualment hi ha 21 metges que fan l’especialització a Menorca, repartits en quatre promocions. L’1 de gener de 1993 va arribar la primera promoció de residents i la d’enguany és la número 27.
El cap d’estudis de la Unitat, el doctor Vidal, destaca l’elevada participació dels residents en congressos d’àmbit nacional i internacional així com l’aposta per l’avaluació per competències i la implantació de la prova ACOE (Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada)per determinar els coneixements tant teòrics com pràctics (EL SABER), com es relacionen aquests coneixements i la manera d’integrar-los en una situació concreta (EL SABER COM) i com s’apliquen les competències adquirides davant una situació similar a la realitat (EL DEMOSTRAR COM). De fet, les sis noves residents ja van participar en el 3r Congrés de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) que es va celebrar els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny a Eivissa.