Es publica una nova edició de la col·lecció ‘Balears Abans i Ara’, un volum dedicat a l’època històrica de la Revolta Forana i la Germania

L’editorial Dolmen amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) han presentat aquest dijous 12 de desembre a Ca n’Oleo una nova edició, la novena, de la novel·la gràfica ‘Balears Abans i Ara’, en aquesta ocasió dedicada a l’època històrica dels segles XIV, XV i principis del XVI, “una època de forta crisi econòmica i revolució a les Balears” ha assenyalat l’historiador i professor de la UIB, Antoni Marimon, assessor i curador de l’obra. A la presentació també han participat el director de l’IEB, Mateu Malondra qui ha especificat la “necessitat de publicar aquestes obres de divulgació històrica que permeten arribar a tots els públics i l’editor de Dolmen, Vicente García.

L’obra compta amb el suport de l’IEB a través de la línia de projecció exterior edició i promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la Il·lustració a les Illes Balears.


Balears abans i ara: La Revolta Forana i Germania’ explica el període que va des del final de la dinastia privativa de Mallorca (1343/1349) fins a l’inici del segle XVI que va esser extremadament agitat i dramàtic per a les Balears. Un seguit de pestes i de guerres delmaren la població i empobriren les societats illenques, fins al punt que Formentera va quedar despoblada.

En aquest context, esclataren un seguit de lluites socials que degeneraren en autèntiques guerres civils, com la Revolta Forana o la Germania. Aquesta darrera ha estat la revolució més important que hi ha hagut mai a les Illes Balears, però fou esclafada a sang i foc per la noblesa i la monarquia.

Per sort, en aquest període també hi va haver grans obres de caràcter cultural com l’Atles Català, la Llotja de Ciutat de Mallorca o els escrits d’Anselm Turmeda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.