Finca es Rafal, Mallorca

Mestres de cada illa i especialistes de la Conselleria participen d’una mobilitat a Noruega en el marc del projecte “Sharing is caring”

Un grup de mestres dels centres CEIP El Pilar (Formentera), CEIP Francesc d’Albranca, CEIP Antoni Juan Alemany (Menorca), CEIP Vara de Rey, CEIP Cas Serres (Eivissa) i CEIP Tresorer Cladera de Mallorca, tots ells integrants del projecte en consorci Erasmus+ anomenat “Sharing is caring” han viatjat a Oslo (Noruega) del dilluns dia 27 fins al 31 de gener de 2020. Els han acompanyat representants de Convivèxit i dels serveis de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals i d’Atenció a la Diversitat.

Aquesta mobilitat té com a objectiu seguir un curs dissenyat expressament per aquest equip i donar resposta a les necessitats d’aquests centres envers l’adquisició natural de llengües estrangeres i la gestió emocional amb el sistema focusing. L’objectiu serà aprofundir en aquest sistema i valorar la possible implantació com una eina més de gestió dels conflictes, emocions i potenciar l’inclusió de l’alumnat a les aules.

Els projectes Erasmus+ promocionen l’intercanvi de bones pràctiques entre països europeus i ofereixen oportunitats de col·laboració als docents i a les administracions per tal de millorar les actuacions en les árees que es considerin oportunes. En aquest cas, seguint la línea estratègica del nou govern envers noves metodologies per a l’ensenyament, es valorarà tot el que aporti aquest curs envers la metodologia d’adquisició de llengües estrangeres i la gestió emocional i es difondrà posteriorment als centres educatius de les illes.

Informació del projecte “Sharing is caring – new methods, better integration”

Per primera vegada i per als cursos escolars 2018-2019 i 2019-2020, la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca gestiona el projecte Erasmus + “Sharing is caring – new methods, better integration”, com a líder d’un consorci format per 9 centres educatius de les Illes Balears. Això és una novetat atès que, per primera vegada, la Conselleria liderarà un consorci de centres en el sector d’educació escolar, la qual cosa fan molt poques comunitats autònomes.

Aquest projecte compta amb 59.484 € de fons europeus que permeten als 9 centres educatius, durant el cursos 2018-2019 i 2019-2020, fer fins a 40 mobilitats Erasmus + adreçades al professorat de primària per a fer job shadowing o períodes d’observació i cursos estructurats a l’estranger:

  • Job shadowing a centres educatius d’Holanda, Bèlgica i Irlanda
  • Cursos de formació sobre les temàtiques objecte del projecte a Noruega, Hongria, Bèlgica i Itàlia

El projecte s’articula al voltant de tres blocs temàtics:

  • les noves metodologies per a l’ensenyament, com la feina per projectes, que prescindeixen moltes vegades de la utilització de llibres de text;
  • les noves metodologies per a l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera.
  • l’educació emocional que inclou la mediació, escolar i les pràctiques restauratives per a la gestió dels conflictes en els centres i per a la prevenció d’aquests.

Els centres participants són 4 de Mallorca, 2 de Menorca, 2 d’Eivissa i 1 de Formentera. Tots aquests centres tenen unes característiques comunes i van ser seleccionats en base als criteris objectius següents: representació territorial de totes les illes, ser centres petits, tenir un alt percentatge d’immigrants a les seves aules i, a més, no haver tengut cap projecte Erasmus+ amb anterioritat per no tenir una capacitat de gestió que els permeti tirar endavant un projecte Erasmus + KA1 per si sols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.