Gràcies a VINUM Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc de la DOCa Rioja que ens ha agradat i molt. Es tracta del Viña Pomal 2018, un blanc, elaborat als cellers de Bodegas Bilbaínas amb un 70% Viura i un 30% de Malvasia, amb una criança de 4 mesos en botes de roure on està en contacte amb les mares (lías). Un vi gastronòmic elegant i profund al que els raïms de Viura l’hi aporten cos i subtilesa mentres que la Malvasia li dóna un encertat toc de frescor.
NOTA DE TAST
Aspecte: Color groc amb ribets acerats.
Nas: Aromes de fruites blanques, notes de pell de cítrics a més de camamil·la, fonoll i fruites amb os. També destaca un toc floral molt distingit.
Boca: Amable i fresc. Fruites blanques i d’os. Records cítrics i certa nota de salinitat. De pas llarg i voluminós.
MARIDATGE
Ideal per als peixos blancs i greixosos, a més del marisc i carns blanques. També marida amb les verdures, cremes i formatges, a més d’arrossos, sushi i cuina oriental.
És el vi ideal per acompanyar una fritura de peix i marisc a l’estil andalús, o bé uns calamars a la romana o fregits, unes croquetes de bacallà o de rap amb gambes.
Llobarros o orades a la brasa o a la sal, gambes vermelles fregides, caragols amb cranca, llomantol a la menorquina.
Peixos a la menorquina com la ratjada, la morruda, la càntara, l’anfós, el déntol o el pagre, amb les seves patates i tomàtigues al forn.
Marida a la perfecció amb els peixos a la graella com el turbot a l’estil Orio o bé un rap a l’americana, lluç amb salsa verda o la koskera, peixos blaus a l’espatlla.
Conill amb cebes, conill amb cebes i llagosta, llagosta amb cebes, conill amb salsa d’ametlles, pollastre amb gambes o amb escamarlans.
Arrossos i paelles de marisc, de llagosta o de llomantol, calderes de peix i de marisc.
Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.