El sector agrari i pesquer de les Balears protagonitzen una penjada de cartells reivindicativa per al 8M La Conselleria d’Agricultura ha repartit prop de mil cartells entre associacions, cooperatives, confraries de pescadors i institucions públiques


El sector agrari i pesquer de les Balears, a iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha protagonitzat una penjada de cartells reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Es tracta d’un acte simbòlic, que s’emmarca en el 8M i també en l’elaboració del primer Pla d’Igualtat d’aquests sectors. La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha penjat amb el seu equip uns cartells a la seu de la Conselleria per visibilitzar el paper de la donar en el camp i la mar. Han participat en la penjada de cartells el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens; el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant; la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero; la gerent de SEMILLA, Georgina Brunet; el cap de gabinet, Fernando Fernández i el secretari general, Jorge Sánchez.

Es tracta de cartells que la Conselleria ha elaborat en el marc de la campanya «Al sector primari, el paper de la dona no és secundari». Aquests cartells, en concret, porten el lema ‘Elles poden, al camp i a la mar, fes que puguin’. S’ha imprès una tirada de mil cartells —500 per a la versió del camp i 500 per a la mar— per visibilitzar la feina de les dones en el món agrari i pesquer. La Conselleria els ha fet arribar a les associacions agràries, les cooperatives agroalimentàries, les confraries de pescadors i institucions públiques de les Balears.

Els cartells estan inspirats en l’icònic cartell de «We can do it!», creat per J. Howard Miller el 1943, a la Segona Guerra Mundial, per a Westinghouse Electric.

Segons les dades del Registre d’Explotacions Agràries, a les Illes Balears el 33 % de les explotacions agràries estan en mans de dones, mentre que el 67 % restant està en mans d’homes. Segons dades de les ajudes de la PAC de 2016, a les Illes hi ha 3.716 perceptors que són homes, mentre que 2.294 són dones. Amb relació a la pesca, segons l’Institut Social de la Marina, hi ha donats d’alta en el règim especial de la mar 1.388 homes i 216 dones. La majoria d’aquestes fan feina al sector de la pesca artesanal i com a treballadores assalariades de les indústries pesqueres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.