PIME Menorca valora l’abast de les mesures per als petits empresaris

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, PIME Menorca, està analitzant amb deteniment l’aplicació de les mesures de suport a l’activitat empresarial aprovades pel Reial decret llei 8/2020 per fer front a l’impacte econòmic i social derivat de l’COVID -19.

Algunes de les mesures demandades pels empresaris, com la flexibilització dels ERTE i la consideració de la pandèmia com a motiu justificatiu de la força major en les mesures de suspensió o reducció de jornada dels treballadors, així com les exoneracions de cotització a la Seguretat social en aquestes situacions, és una bona mesura d’impacte immediat per reduir els costos de les empreses que han frenat dràsticament la seva activitat.

Sens dubte aquestes mesures afavoriran la situació vulnerable dels treballadors i garanteixen la cobertura social necessària en aquesta situació no desitjada per cap agent, no computant la prestació per desocupació per a situacions de no ocupació futures i garantint l’accés a la prestació, tot i que no els correspongués.

Altres mesures com la prestació extraordinària per cessament d’activitat per als autònoms genera alguns dubtes pel que fa a si tots aquells que paralitzin la seva activitat tindran accés i si les pèrdues arribaran a la possibilitat d’aplicar la moratòria de deute hipotecari.

Les mesures de liquiditat i finançament són també un suport important encara necessitaran un estudi més detallat i la concreció de les condicions creditícies i dels avals, així com dels sectors que poden accedir per comprovar la seva eficàcia. Aquestes mesures haurien de concretar-se en la reducció de el cost de finançament a zero, per cobrir aquesta contingència i assegurar pagaments pendents de les empreses.

Aquesta consideració és rellevant per evitar una cadena d’impagaments entre empreses que pot causar un greu perjudici a l’economia amb la pèrdua de teixit empresarial a mig termini.

PIME Menorca, considera necessària l’aprovació d’altres mesures de caràcter local i autonòmic, amb l’objectiu de reducció de despeses de les empreses i propiciar el manteniment de el teixit empresarial.

La Federació va proposar, en un primer esborrany, dissabte passat a el Govern Balear i al Consell Insular de Menorca, una sèrie de mesures a adoptar per les administracions que van des de reduccions impositives en la quota autonòmica de l’IRPF i en els tributs municipals, l’establiment de microcrèdits, bonificació en cànons de concessions i autoritzacions administratives i abonament urgent de totes les ajudes concedides i agilització de totes les sol·licitades en tràmit, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.