El Consell Insular i l’Hospital Mateu Orfila sumen esforços per elaborar material sanitari

Menorca ha decidit avançar-se davant l’hipotètic escenari de falta de material sanitari per a prevenir el contagi del coronavirus i així abastir els hospitals, residències i treballadors de serveis essencials.  Amb aquesta acció, Menorca vol garantir que en cas que el virus avanci, tinguem suficient material per atendre als nostres ciutadans i ciutadanes. Cal recordar que en aquests moments el nostre hospital compta amb tot el material necessari per atendre als nostres pacients.

Són diverses les empreses de calçat que s’han posat a disposició del Consell Insular i de l’Hospital Mateu Orfila per a l’elaboració de material sanitari per fer front al coronavirus. No obstant, per tal de garantir la màxima coordinació i mantenir la cadena de custòdia i esterilitat dels materials, així com la seguretat de les persones que ho confeccionin, s’ha decidit fer servir una única instal·lació pública pròxima a l’hospital on es produiran de manera conjunta mascaretes, pantalles i bates.

Segons ha manifestat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, «el teixit empresarial de Menorca està responent de manera professional i solidària i volem agrair sincerament els seus esforços. Estan fent un gran esforç per tal de poder cobrir, en cas que faci falta, la necessitat de més material sanitari. Tot i així, vull recordar que en aquests moments Menorca compta amb tot el material sanitari necessari. Es tracta d’avançar-nos per tal de poder garantir la seguretat del nostre personal sanitari i residents en tots els escenaris possibles. La gent de Menorca ens demana que no improvisem».

El Consell Insular i l’Hospital han considerat que el Poliesportiu de Maó és la instal·lació més òptima per poder portar a terme aquesta activitat per ser un espai públic (amb un gran espai disponible que permet complir amb les mesures de seguretat), per disposar de vestuaris i per la seva proximitat a l’Hospital Mateu Orfila.

Així, amb coordinació amb l’Ajuntament de Maó, s’ha habilitat la sala del gimnàs del Poliesportiu per al muntatge del taller conjunt amb totes les empreses que han mostrat la seva bona predisposició. El primer pas per a la confecció del taller ha estat la desinfecció de les instal·lacions per part dels cossos de seguretat.

En total es comptarà amb 4 màquines de cosir, i s’han habilitat dos torns de feina de 4 hores compostos per 4 cosidores, 2 muntadors de material, 1 tallador, i 1 supervisor, per cada torn. És a dir, un total de 16 treballadors. En tot moment, la feina estarà supervisada per professionals del Mateu Orfila qui s’asseguraran que es compleixen les mesures de seguretat, desinfecció i higiene.

Tot i les estrictes mesures de seguretat i sanitat, el material que es confeccionarà no tindrà com a objectiu en cap cas la substitució del material oficial. Com s’ha mencionat abans, es tracta d’elaborar material sanitari en cas d’estricta necessitat davant un hipotètic escenari de manca de subministraments, intentant que el mateix tingui garantides unes mesures de protecció suficients tot i no ser el material oficial.

Les primeres empreses a formar part d’aquest taller seran Pons Quintana, Homers, Calzados Ria i Jaime Mascaró.

Donacions  material

Per a la confecció de les mascaretes i pantalles es fa una crida a totes aquelles empreses (merceries, llibreries…) que vulguin col·laborar de manera altruista i que disposin d’elàstics blancs de qualsevol mida i grandària, així com també de plàstics transparents d’enquadernar, facin les seves donacions a l’Hospital Mateu Orfila. L’entrega de les donacions s’ha de fer a l’Hospital amb un albarà, el nom de l’empresa i el tipus de material i quantitat d’unitats que entreguen.

Voluntaris

El Consell Insular també fa una crida a totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb l’elaboració i confecció de les peces al nou espai habilitat. En aquest sentit, fa falta que el voluntari tingui coneixements de costura. Totes les persones voluntàries es poden inscriure a través del següent correu electrònic: projeccio.economica@cime.es

Així mateix, el Consell Insular emplaça a tota la ciutadania a l’ús de mascaretes en els seus desplaçaments. Recordem que només es pot desplaçar per anar a fer la compra d’aliments, materials farmacèutics, anar a treballar, cura de persones majors o dependents, o motius similars. Així, s’està treballant amb l’Àrea de Salut del Govern Balear a Menorca per enviar recomanacions a la ciutadania alternatives i complementàries a les oficials per a tots els col·lectius.

One Comment on “El Consell Insular i l’Hospital Mateu Orfila sumen esforços per elaborar material sanitari”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.