Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un bon vi blanc que us pugui acompanyar aquests dies de confinament a casa. Es tracta del Món Perdut Collita 2019, de la DO Empordà, elaborat pel Celler Oliveda amb un cupatge de Macabeu i Chardonnay
NOTA DE TAST
Aspecte: Color groc brillant, net i atractiu
Nas: Franc, suau i delicat. Records afruitats i de flors blanques con el gessamí.
Boca: Fresc i elegant. Lleuger al paladar amb notes de poma i de pera. Final molt agradable que et convida a beure una altra copa.
MARIDATGE
És un vi ideal per acompanyar ensalades com la César, la Waldorff o bé aquelles on els fumats o els formatge com el de cabra en siguin els protagonistes.
Acompanya de meravella els calamars a la romana o a l’andalusa, com també les raoles d’endívia i bacallà, les croquetes de rap i gambes, les de pollastre, i les de peixos com el bacallà.
Marida molt bé amb els peixos fregits, des d’una fritada de peix roquer on no hi manquin serrans, vaques, esparralls i donzelles, a una mòllera de roca fregida, a més del gall de sant Pere fregit amb alls.
Si volem seguir amb un dinar o sopar amb plà “tapeo” aquest dies a casa i de manera informal, podeu fer uns musclos al vapor acompanyats d’una salsa maonesa, uns musclos al forn a la menorquina amb un poc de tomatigat ben espès i pa ratllat, cloïsses amb salsa verda, escopinyes de gallet al vapor, un pop a la gallega o a la brasa.
Proveu-lo amb una sípia amb salsa o amb fesols, pop amb cebes, pilotes de pop, calamars plens al forn, pop al forn, sípies plenes al forn amb patates o aquesta sípia amb botifarra fresca del Restaurant Smoix.
Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, aromàtic i ben equilibrat podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial