Finca es Rafal, Mallorca

Balears registra 554 casos, 75 menys que ahir A Menorca, hi ha 8 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 4 persones en seguiment per part de les UVAC

A les Illes Balears hi ha 544 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 75 menys que ahir. Aquesta davallada es deu a un canvi en el recompte, ja que el Ministeri ha deixat d’incloure els resultats dels tests d’anticossos per evitar duplicitats.

Així mateix, s’han comunicat 4 defuncions i el total acumulat és de 179 morts. En total, s’han duit a terme 34.859 proves de laboratori (31.437 PCR i 3.422 tests d’anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 324 persones hospitalitzades, 53 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 423, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 8 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 4 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 33 les persones hospitalitzades (7 a l’UCI). Altres 12 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 320 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.859 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 114 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 245 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe no s’ha registrat cap contagi nou ni entre usuaris ni treballadors. El nombre de residents positius actius avui és de 188; altres 72 residents han superat la malaltia, i 75 han perdut la vida amb infecció per coronavirus. Els professionals actius són 87 i d’altres 53 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte d’ahir: ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.