Veranza Negre 2017

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi negre dels cellers  lleidetants de Nuviana a Sant Sadurní d’Anoia, que pertanyen al Grup Codorniu. És un vi  procedent de Tierra de Castilla amb certificat varietal per Bureau Veritas. El seu cupatge és de Cabernet Sauvignon, UIl de Llebre i Syrah.

TAST

Vista: Nítid i brillant. D’intens vermell fosc amb reflexos granats.

Nas: Aroma franca i intensa. Molt fruiter, del tipus fruits vermells i nabius. Lleugers tocs especiats i torrats.

Boca: Viu, de suaus tanins, molt agradable en boca. Destaquen les notes a fruits del sotabosc. Suaus tocs torrats que harmonitzen amb la fruita vermella perfectament. Cos mitjà, persistent i de final agradable.

MARIDATGE

Ou estrellat amb patates frites i botifarró blanc. Foto: Bep Al·lès©

És un vi  molt gastronòmic que ens anirà a la perfecció per acompanyar embotits com la sobrassada vella torrada amb mel, cuixot fregit, tàrtar de carn i xulla, a més dels clàssics embotits ibèrics i catalans, des del pernil de Guijuelo a un fuet o una llonganissa de Vic, com també un ous estrellats amb patates fregides i botifarró blanc.

Carns blanques i vermelles a la graella. Mitjana de vaca vermella menorquina reposada 60 dies al caliu d’ulllastre, entrecot d’Angus a la brasa, costelles de cabrit fregides amb alls i llorer, pollastre de pagès al forn amb cervesa Rosa Blanca, conill amb figues, porcella al forn desossada o una cuixa de be al forn a la menorquina.

Marida bé amb els plats de pasta amb salses de tomàtiga i de verdures, com uns espaguetis a la Putanesca, amb salsa bolonyesa, una macarronada de carn, farfalle a l’Amatriciana, o uns raviolis casolans amb salsa de tomàtiga i alfàbega. Ideal per a les pizzes on els protagonistes siguin els embotits, la carn, el formatge i la ceba.

Strogonoff amb cames seques del Restaurant Toque de Palma, a Mallorca. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a un llomillo strogonoff per la seva suavitat en tanins que ens donaran més gust al plat i apreciar el maridatge.

Arròs amb bolets de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos de carn i verdures com una paella de tudons, un arròs de pollastre i conill dins el tià de terra o uns canons amb conill.

Si voleu saber més d’aquest via amb una excel·lent relació qualitat preu, contacteu amb Vinum on a la seva botiga del polígon, Carrer Mariners i Pescadors, de Ciutadella, o al seu portal de venda on line info@vinum-menorca.es el podreu trobar al millor preu de Menorca. També al telèfon: 971 480 643

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.