El cuiner Joan Bagur Moll (Xef de l’any 2019 a Menorca per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears) oferirà un viatge culinari per la cuina antiga de Menorca el proper 31 d’agost de 2020. El xef del restaurant Rels (Ciutadella) serà l’encarregat d’elaborar alguns dels 209 plats que Fra Roger va recopil·lar al llibre Art de la cuina, una obra que recull elaboracions de cuina conventual i senyorial de finals del segle XVIII i que està considerat el llibre de cuina més antic de les Balears.
Bagur oferirà en un menú degustació, que començarà a les 20 hores, i que es farà a la casa nobiliària dels Sintas a Ciutadella amb els següents plats del receptari Art de la Cuina:
- Una plat de ravoles de ciurons
- Ous farcits de panses, herba-sana i pebre bord
- Un plat de ravoles de bacallà
- Una guerxera de carabassa bona per col·lació
- Una panadera de peix ab porros
- Dàtils de la mar ab arròs bo
- Un plat de moltó, pa rallat i julivert
- Flam amb cremós de caramel i gelat de llet
- Pastisset de 5 puntes
- Carquinyols
- Trufa de xocolati amb rom
- Licor de Camamil·la
L’acte està organitzat per Cómete Menorca i té un preu de 85 euros per persona. Us hi podeu apuntar aquí: https://www.cometemenorca.com/es/experiencias-gastronomicas/ver/un-viaje-a-la-cocina-menorquina-del-siglo-xviii/11