El cicle de tallers “No ho escampis” arriba a les escoles L’objectiu és donar a conèixer les mesures de protecció i prevenció que han de prendre els alumnes per evitar malalties infeccioses, com ara la COVID-19

La campanya «No ho escampis» organitzada per l’Àrea de Salut de Menorca en col·laboració amb el Consell Insular arriba a les escoles. L’objectiu és conscienciar sobre la importància de seguir determinades mesures de protecció i de prevenció per controlar tot tipus de malalties infeccioses, com ara la COVID-19 però també una grip comuna, un refredat o una gastroenteritis.

La campanya que va començar el juliol, i que s’ha perllongat durant l’estiu amb xerrades a diferents pobles, té continuïtat ara amb tallers dirigits als alumnes de tots els cicles educatius perquè coneguin i posin en pràctica unes mesures aparentment senzilles, com el rentat de mans o l’ús de màscares de protecció, però que resulten molt efectives des del punt de vista de la prevenció i el control de les infeccions. El professionals del grup de control d’infeccions i de l’observació de la higiene de les mans de l’Hospital Mateu Orfila són els encarregats de preparar i impartir aquestes tallers amb presentacions i missatges que s’han adaptat a les diferents etapes i edats dels escolars assistents.

La primera d’aquestes activitats s’ha fet avui a l’Institut Josep Miquel Guàrdia d’Alaior i continuarà en les properes setmanes a tots els centres que s’han interessat per la iniciativa. De moment, ja són quinze els col·legis i instituts inscrits per participar en aquesta campanya, coincidint amb un inici de curs atípic per les mesures de seguretat que s’han hagut de posar en marxa per al desenvolupament de l’activitat lectiva.

La directora d’infermeria de l’Àrea de Salut de Menorca, Bárbara Duque, destaca la gran resposta que ha tengut la campanya «No ho escampis» per part dels centres i la importància que pot suposar explicar de manera molt senzilla i directa les mesures que han de tenir en compte infants, adolescents i joves per protegir-se dels virus i evitar la seva propagació.
Segons manifesta Duque, «aquest col·lectiu és una peça clau per tallar la cadena de transmissió de tot tipus d’infeccions; no només de la COVID-19, sinó també de la grip estacional que conviu entre nosaltres cada any. Els joves han de ser els nostres aliats i és important que estiguin ben informats i que puguin resoldre tots els dubtes o contrastar els missatges i les opinions que puguin rebre per canals com les xarxes socials amb professionals de la salut».
La directora d’infermeria ha volgut agrair també la dedicació i l’esforç dels professionals que fan possible aquestes xerrades dedicant hores del seu temps a la promoció de la salut per a una millor qualitat de vida de tots els ciutadans i les ciutadanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.