Respecte la contribució de la demanda interna en termes interanuals, la despesa del consum final de les llars és la que va presentar una aportació més negativa a la variació interanual del PIB en volum, amb -14,1 punts, seguida per la formació bruta de capital, amb -5,3. En canvi, el consum final de les administracions públiques van tenir una aportació positiva de sis dècimes.
Pel que fa la demanda externa, les exportacions de béns i serveis van aportar -13,4 punts a l’evolució interanual del PIB, una contribució negativa que es veu parcialment compensada per l’aportació positiva de les importacions de béns i serveis (10,7%).
D’altra banda, la despesa en consum final va experimentar una variació interanual del -25,2%, 19 punts menys que en el trimestre anterior. Per la seva part, la despesa en consum final de les administracions públiques va presentar un creixement del 3,1%, sis dècimes inferior a la del primer trimestre.
Les exportacions de béns i serveis van presentar una variació del -38,1% respecte el segon trimestre del 2019, xifra que suposa 32,5 punts menys que en el trimestre anterior, i les importacions de béns i serveis van variar un -33,5% respecte el mateix trimestre de l’anterior, 28,1 punts menys que en el primer trimestre.
Pel que fa el nombre d’hores treballades, va caure un 21,7% respecte el primer trimestre, 17,2 punts menys que en el trimestre anterior, mentre que en termes interanuals, el nombre d’hores treballades va retrocedir 20,7 punts, fins al -24,9%. En les branques industrials, la variació interanual d’hores va ser del -20,8%, 18 punts menys que en l’anterior trimestre.
En la construcció, la variació interanual va ser del -31,1%, amb un descens de 23,8 punts respecte el trimestre anterior. Les hores treballades en el sector serveis van retrocedir 22 punts, fins al -25,8%, i en les branques primàries l’impacte va ser menor, amb un -8,5%, és a dir, un augment d’1,1 punts respecte al primer trimestre.