ACN Barcelona .- L’alimentació, el turisme i la gastronomia representen, conjuntament, prop del 25% del PIB de l’economia espanyola i Fira de Barcelona ha inaugurat aquest dilluns el FHG Fòrum, un congrés que pretén contribuir a “repensar” el futur de la indústria per encarar-lo amb “resiliència i ànim de superació”. Després de l’ajornament forçat d’Alimentària per culpa de la pandèmia fins al 2021, Fira ha optat per organitzar aquesta tardor un fòrum de debats i taules rodones per “repensar el futur d’aquestes indústries, la seva modernització i ajust”, segons ha explicat el seu director general, Constantí Serrallonga. La cita, “un pas més en la recuperació de l’esperada activitat firal”, es fa en format presencial i virtual, com ha recordat Serrallonga.
En la jornada d’inauguració del FHG Fòrum, Serrallonga ha posat en valor “l’esforç de la indústria de l’alimentació en els moments més durs del confinament”, així com també la “voluntat de supervivència” de l’hostaleria, molt afectada pel replegament del turisme.
El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha recordat també que la gastronomia “uneix els tres elements” que centren les jornades organitzades a la Fira, agrupant “el sector productiu i la indústria alimentària amb el turisme”, i convertint-se en un dels principals atractius per als visitants estrangers.
Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya, Luis Bonet, ha assegurat que el FHG Fòrum pretén “contribuir a la reactivació, sobretot, de sectors especialment danyats per la pandèmia, com la restauració, l’hostaleria i el turisme”.
Bonet ha defensat que es tracta d’indústries “clau” per l’economia que “en cap cas han d’abandonar-se”. “Cal aguantar el que faci falta”, ha dit, defensant la “resiliència i l’ànim de superació” com a elements imprescindibles.
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha reivindicat la importància del sector alimentari, la gastronomia i el turisme en la inauguració del fòrum. Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha reivindicat el paper del sector alimentari català, que ha recordat que genera un volum de negoci de gairebé 40.000 milions d’euros i “ocupa moltíssima gent”. La consellera ha dit que el sector ha demostrat ser “una de les poques estructures de país” durant la pandèmia, perquè malgrat les complicades derivades econòmiques i socials “ha estat capaç d’aguantar, i no ha fallat cap de les parts de la cadena alimentària”.