Educació demana al Ministeri incrementar el pressupost d’FP per atendre a l’alumnat en llista d’espera a les Balears L’objectiu és el d’ampliar l’oferta formativa i arribar al màxim possible de les peticions realitzades per aquests curs 2020/2021 a les Illes Balears

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha demanat avui a la reunió de la Comissió de Formació Professional de la Conferència Sectorial l’increment de pressupost per les Illes Balears per tal d’atendre la gran demanda de places d’FP experimentada a les Illes Balears.

La proposta realitzada avui al Ministeri permetria obrir un termini extraordinari amb un increment d’oferta formativa i de professorat pels centres d’FP. La finalitat és intentar donar resposta a les sol·licituds de places de Formació Professional.

Un curs 2020/21 amb un important augment d’alumnat

Cal recordar que per al curs 2020-2021 s’ha realitzat un important increment de l’oferta ja que s’implanten 27 cicles més que permeten incrementar en 990 places més que les que hi havia el curs passat. A més, també s’incrementa de manera destacada el nombre de docents ja que s’incorporen enguany a les aules d’FP 65 professors més.

Aquest increment es deu bàsicament a la posada en marxa del Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat des del Ministeri d’Educació i Formació Professional. A través d’aquest programa, Balears podrà invertir un total de 10.722.935,99 euros, per crear noves places d’FP, acreditar competències professionals, la formació del professorat, l’emprenedoria i la conversió d’aules en espais de tecnologia aplicada. Aquesta iniciativa s’ha integrat dins el Pla Integral de Formació Professional que impulsa el Govern de les Illes Balears.

Per altra banda enguany s’ha detectat un notable increment de les sol·licituds per accedir als estudis d’FP ja que hi ha 5 mil peticions més que en el curs passat. En total s’han presentat 17.000 sol·licituds.

El passat dimarts va començar el curs per als alumnes de Formació Professional amb gairebé 15 mil alumnes, més de 2.700 més que el curs passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.