L’epidemiòleg Maties Torrent, inaugura el Curs Acadèmic 2020-2021 del Cercle Artístic La COVID-19 en serà la protagonista demà divendres a les 20,00 h a la Sala d'Actes

El cicle que el Cercle Artístic ha batiat amb el nom: QUÈ ENS HA PASSAT, QUÈ ENS PASSARÀ, en servirà per aprofundir en el nostre entorn actual. És propi de les entitats culturals que presenten una orientació acadèmica i que, a la vegada, estan consagrades al coneixement d’allò que succeeix al voltant de la societat a la qual serveixen, que mirin de definir actuacions que sàpiguen combinar totes dues perspectives. A través d’elles, no cal dir-ho, poden ajudar al compliment d’una certa funció social viva: a la vegada que formen, activen la consciència social de l’hora que els toca de viure en cada època.

És prou evident que un dels fenòmens que més ens ha marcat en els darrers temps —i encara ara deixa sentir les seves conseqüències prou punyents— és la pandèmia de coronavirus que afecta la societat global dels nostres dies. Ho ha trasbalsat tot: la salut, els sistemes públics i privats hospitalaris, les relacions socials, l’economia, el mercat de treball, el sistema educatiu, les formes de transport i desplaçament de persones, les mostres d’arts, etcètera. Res no ha quedat indemne de l’expansió greu d’una malaltia que s’encomana a gran velocitat i que deixa una terrible estela de damnificats.

Per açò, la inauguració del curs acadèmic del Cercle Artístic, de dia 9 d’octubre, a les 20 hores, amb una conferència de Maties Torrent Quetglas, metge epidemiòleg de l’Àrea de Salut de Menorca, que duu per títol: COVID-19: D’on venim? On som?, és la primera del cicle de conferències i taules rodones que el Cercle Artístic té previst per aquest curs acadèmic.

Aquesta conferència serà duta a terme mitjançant videoconferència, mentre que la presentació del ponent es farà en directa a la sala Jeroni Marquès. La situació actual és complicada per a les reunions socials, però estem treballant amb els mitjans i l’economia de què disposam, per poder oferir una solució que sigui plaent per a la majoria. 

L’accés a la sala Jeroni Marquès, per assistir a la conferència, es farà amb inscripció prèvia, per mor que les noves normes sanitàries actuals ens han obligat a reduir considerablement l’aforament de la sala. Però, per tal de facilitar als socis i sòcies de l’entitat i, al públic en general, el seguiment de la conferència s’ha creat un enllaç al facebook del Cercle Artístic, el qual serà habilitat mitja hora abans de l’inici de la conferència, en caràcter obert i accessible per a tothom, i des del qual es podrà seguir en directe la ponència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.