Estam davant un blanc expressiu elaborat amb Viura i Verdejo, dues varietats que Barón de Lley escolleix com a cupatge un 85% de Viura i un 15% de Verdejo per a oferir un vi equilibrat, molt fresc i amb una gamma aromàtica molt atractiva. Records de fruita exòtica, herbes aromàtiques com l’anet i una harmonia perfecta entre alcohol i acidesa.
NOTA DE TAST
Vista: Color groc pàl·lid de reflexos verdosos.
Nas: En nas sorprèn per la seva gran expressivitat, amb una atractiva gamma d’aromes exòtics, herbes aromàtiques i anet.
Boca: En boca, perfecte equilibri entre alcohol i acidesa. És fresc i llarg.
Temperatura de servei: Entre 7 i 10ºC.
MARIDATGE
És un vi ideal per a maridar amb peix, marisc, carns blanques, formatges suaus i cuina oriental.
Ens anirà bé per anar de tapes acompanyant unes croquetes de bacallà, pop a la gallega, formatges fumats com el San Simón d’Acosta, patates braves, calamars a la romana.
També per tapes a base de marisc com unes cloïsses al vapor, uns musclos a la marinera, unes navalles a la planxa, escopinyes gravades al natural, escopinyes de gallet a la graella.
Peixos a la graella o a la planxa com uns molls, llobarro, orada, a més de peixos a la sal o bé al forn amb patates, a més de rap a la marinera o amb salsa d’ametlles.
Podem optar per plats típics de la nostra cuina marinera com uns verderols o unes llampugues amb pebres i tomatigat, panadera de rotja, bullit de peix, caldera de llagosta, arròs caldós de peix i marisc i la nostra estimada caldera de serrans i peix de roca.
Marida a la perfecció amb els plats on el bacallà n’és el protagonista. Bacallà arrebossat amb tomatigat, bacallà amb porros, bacallà a la llauna, bacallà gratinat amb all i oli de poma, panadera de bacallà…
És el vi ideal pel seu cupatge i equilibir per a compartir amb la cuina japonesa, sushi tradicional, rolls tempuritzats, sashimi de salmó, tàrtar de tonyinya, tempura de llagostins…
És un vi molt recomanable i que podreu trobar a la botiga de Gin Xoriguer a Maó.