Un dels dolços més estimats pels menorquins amants de la rebosteria antiga són els imperials, que encara podem trobar a les confiteries, sucreries, pastisseries i obradors de sempre i, que mai solen faltar a les safates de dolços de convit d’aquells que encara mantenen el costum de portar aquesta safata a casa per a compartir-la amb la família els diumenges o dies de festa.
Els imperials estan fets de dos discs de congret, almívar, crema i merenga cremada, a mes de polsim d’ametlla picada. Son de forma cilídrica i destaquen pel seu sabor dolç. El maridatge perfecte i, potser el més clàssic, és acompanyar-los d’una copeta de vi dolç o moscatell. També mariden amb un bon cava i licors com la crema de cacao o la crema de cafè, el 5-5 o unes herbes dolces de Xoriguer.
Aquest dolç tant nostro hauria d’estar present, com els licors fets a l’illa, a les cartes dels restaurants per tal d’oferir rebosteria propia i de qualitat. És per açò que seria bo i necessari un acord entre les patronals de restauració i les de pastissers i rebosters, perquè de segur que amb aquesta simbiosi i guanyarien tots, a més de la gastronomia i el producte de Menorca.
El polsim d’ametlla picada avui en dia hi ha moltes pastisseries que el substitueixen per un altre cosa… fixat-hí i me dius coses