Finca es Rafal, Mallorca

Els imperials, un dels nostres dolços de convit més estimats

Foto: Bep Al·lès@

Un dels dolços més estimats pels menorquins amants de la rebosteria antiga són els imperials, que encara podem trobar a les confiteries, sucreries, pastisseries i obradors de sempre i, que mai solen faltar a les safates de dolços de convit d’aquells que encara mantenen el costum de portar aquesta safata a casa per a compartir-la amb la família els diumenges o dies de festa.

Els imperials estan fets de dos discs de congret, almívar, crema i merenga cremada, a mes de polsim d’ametlla picada. Son de forma cilídrica i destaquen pel seu sabor dolç. El maridatge perfecte i, potser el més clàssic, és acompanyar-los d’una copeta de vi dolç o moscatell. També mariden amb un bon cava i licors com la crema de cacao o la crema de cafè, el 5-5 o unes herbes dolces de Xoriguer.

Aquest dolç tant nostro hauria d’estar present, com els licors fets a l’illa, a les cartes dels restaurants per tal d’oferir rebosteria propia i de qualitat. És per açò que seria bo i necessari un acord entre les patronals de restauració i les de pastissers i rebosters, perquè de segur que amb aquesta simbiosi i guanyarien tots, a més de la gastronomia i el producte de Menorca.

One Comment on “Els imperials, un dels nostres dolços de convit més estimats”

  1. El polsim d’ametlla picada avui en dia hi ha moltes pastisseries que el substitueixen per un altre cosa… fixat-hí i me dius coses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.