Alaior acull la primera edició d’ECODOCU, un cicle de cinema documental sobre ecologia i medi ambient

El convent de Sant Diego d’Alaior acollirà del 13 al 18 de novembre la primera edició del cicle de cinema documental ‘ECODOCU’ sobre ecologia i medi ambient, organitzat per les regidories de Medi Ambient i de Cultura. Un cicle de sis documentals que posaran el focus en la necessitat de preservar i cuidar el nostre entorn, la greu problemàtica del canvi climàtic o la contaminació de la indústria tèxtil.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que des de «l’Ajuntament d’Alaior volem seguir contribuint a donar visions des de la diversitat dels grans problemes que estem creant amb la constant agressió al nostre medi ambient, provocant una reflexió sobre la necessitat d’adoptar conductes més sostenibles i responsables amb el nostre entorn».

Per la seva banda, Tiago Reurer, regidor de Cultura, ha remarcat que «aquesta és la primera edició d’una proposta de continuïtat. El cinema documental és sens dubte un gènere molt didàctic que ajuda a exposar diferents temes d’una manera molt amena, i a transmetre importants missatges per conscienciar sobre greus problemàtiques com la contaminació ambiental».

El divendres 13 es projectarà ‘Bike vs Cars’, dirigit per Fedrik Gertten, una cinta que presenta la bicicleta com una alternativa al canvi per afrontar el canvi climàtic, la contaminació o l’esgotament dels recursos fòssils.

El dissabte 14 tindrà lloc la presentació de ‘Com canviar el món’, de Jerry Rothwell, un documental sobre els pioners que van establir Greenpeace, utilitzant imatges íntimes dels seus arxius personals.

El diumenge 15 es projectarà ‘Machines’, de Rahul Jain, que mostra imatges procedents de l’interior d’una fàbrica tèxtil a l’Índia.

El dilluns 16 la gent podrà gaudir de ‘Gràcies per la Pluja’, dirigit per Julia Dahr, que conta la història de l’agricultor kenyà Kisilu Musya, que començà un moviment comunal d’agricultors per cridar a l’acció contra les conseqüències extremes del clima.

El dimarts 17 es projectarà ‘OMG, Organisme Modificat Genèticament’, de Jeremy Seifert, un documental que aprofundirà en una qüestió que cada vegada suscita més preocupació entre els ciutadans de tot el món: Sabem el que mengem?

Finalment, el dimecres 18 tindrà lloc l’última cita d’aquest cicle amb ‘Everyday Rebellion’ d’Arash T. Riah, que conta la història sobre diferents moviments de protesta com ‘Occupy Wall Street’ o la revolta de Síria.

Totes les projeccions, d’entrada gratuïta i aforament limitat, es duran a terme a les 20h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.