Entre el 9 i 18 de febrer arriben a Mart després de mig any de viatge lestres naus que exploraran el planeta.
El planeta Mart es troba actualment a quasi 1,315 UA de la Terra.
A aquesta distància la llum i també les altres ones electromagnètiques tarden 655 segons (quasi 11 minuts) en venir des de Mart i el mateixtemps per arribar de la Terra a Mart. És un detall important ja que qualsevol instrucció de control que es dona des de la Terra s‘executa després de 655 segons.
La sonda Hope d’Emirats Àrabs Units entrarà en òrbita a 1000 km d’altura sobre Mart el 9 de febrer. Estudiarà l’atmosfera i les condiciones meteorològiques del planeta durant un any marcià (687 dies). Durant les òrbites farà imatges d’alta resolució, d’espectròmetre Infraroig (IR) i d’espectròmetre Ultraviolat (UV). Pot ser un estudi interessant ja que l’òrbita és més el·líptica que la de la Terra i la inclinació de l’eix de Mart és de 25º (quasi com el de la Terra) i per tant és previsible que hi hagi canvis estacionals com a la Terra. L’atmosfera té poca pressió i la temperatura mitjana és de – 50ºC. No hi ha prevista una exploració superficial.
La nau Xina Tianwen-1 (”Recerca de la Veritat Celestial”) arribarà un dia després, el 10 de febrer. Després d’orbitar el planeta fins a maig enviarà un Rover a la superfície, a la regió Utopia Planitia, per estudiar el sol, l’estructura geològica, el medi ambient i l’atmosfera de Mart, a més de cercar agua. La regió d’aterratge no és gaire enfora del cràter Jezero.
El 18 de febrer, la sonda PERSEVERANCE de la NASA aterrarà al cràter Jezero, on cercarà rastres de vida microbiana antiga. El seu Rover recollirà mostres de roques amb la intenció de ser portades a la Terra en un futur. El petit helicòpter INGENUITY volarà per l’ atmosfera de Mart de forma controlada. Veure més detalls a eliris de 21 d’agost de 2020.