Mojito a 3 textures, per Àngel Allès Camps, bartender de shakeinmenorca Espai patrocinat per Gin Xoriguer

Un clàssic de la cocteleria, un dels còctels més versionats i més demandats. De maduixa, de mango, amb ron blanc, amb ron negre, sucre blanc, sucre moré, amb tònica o sense. Són unes quantes  de les variants que s’han anat fent d’aquest gran còctel tant refrescant. En el meu cas l’he passat a un postre amb diferents textures. Una gelatina de ron i llimona, un Coulis de menta, un caramel de sucre i llima i unes fulles de menta cruixents. Un còctel de cullera amb els aromes del mojito clàssic.

Ingredients:

  • Gelatina de Ron i llimona
  • Coulis de menta
  • Cruixent de fulles de menta
  • Caramel de sucre i llima

Elaboració:

Preparem la gelatina de ron i llimona. Per fer-ho posem aigua amb sucre a escalfar, quan està punt de bullir retirem l’olla del foc i hi afegim les fulles de gelatina. Afegim el ron i el suc de llimona i deixem reposar a dintre de la nevera al got mateix on farem el còctel. També podem fer les gelatines per separat i així tindrem els dos colors. Després preparem el Coulis de menta i les fulles cruixents. Per fer-ho primer fem un xarop amb aigua i sucre bastant dens. Banyem unes fulles amb el xarop i les posem a damunt d’un paper vegetal i les deixem a la nevera.  Afegim una mica més d’aigua al xarop i afegim bastanta menta, deixem bullir bé perquè agafi el gust de la menta. Passats 15-20 minuts ho posem tot a dintre d’una batedora, batem i colem. Per acabar, per fer el caramel, tallem una llima per la meitat i cobrim de sucre la part de dalt, amb una flama cremem fins aconseguir un caramel. I ja nomes ens queda muntar el nostre postre-còctel i gaudir-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.