Els consellers de Salut i Consum i d’Educació i Formació Professional, Patricia Gómez i Martí March, s’han reunit avui per coordinar l’Estratègia de Vacunació de COVID-19 del col·lectiu de professionals dels centres educatius de les Illes Balears, que està conformat per un total de 25.000 persones, incloent-hi docents de l’ensenyament públic, concertat i privat de tots els nivells educatius, des d’infantil a batxillerat i formació professional; també al personal no docent com els auxiliars tècnics educatius (ATE), els fisioterapeutes, el personal d’administració i serveis, els educadors de les escoletes 0-3, els monitors dels menjadors escolars i els acompanyants de transport escolar.
A la reunió han assistit també la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante, i el secretari general de la Conselleria d’Educació i FP, Tomeu Barceló, els quals han repassat diversos aspectes tècnics i de coordinació relacionats amb el procés per vacunar els docents a totes les illes a partir del mes que ve.
D’acord amb el Pla de Vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears, a principis de març començarà la vacunació dels docents, els quals s’integren dins el grup 6 de vacunació.
Concretament, s’immunitzarà els docents i el personal d’educació infantil i els docents i personal de necessitats educatives especials, que conformen el grup 6B, i també els docents i el personal d’educació primària i d’educació secundària, els quals formen el grup 6C.
Cal recordar que aquesta vacunació coincidirà amb la del grup 6A, al qual pertanyen membres de les policies locals, de les forces de seguretat de l’Estat i dels cossos de bombers, protecció civil i emergències, integrats en el grup 6C. També, de manera simultània, es farà la vacunació de les persones de més de 80 anys (subgrup 5A).
Per dur a terme la vacunació de grups amplis de població, la Conselleria de Salut i Consum prepara ja grans espais.
En el cas de Mallorca, s’han habilitat 10 línies a Son Dureta, i s’ha iniciat el condicionament del Poliesportiu Germans Escales. També es faran servir el Poliesportiu Mateu Canyelles (Inca) i l’Hipòdrom de Manacor. En el cas de Menorca, els llocs seleccionats són el Recinte Firal de Maó i la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella). A Eivissa la vacunació de grups grossos es farà al Recinte de Fires i Congressos, i a Formentera encara s’estudia quin és el lloc més adequat.
Noves eines d’informació per resoldre dubtes de la ciutadania
D’altra banda, la vacunació de tots els grups de població pendents requerirà noves eines a l’abast dels usuaris. Per això, es posarà a disposició seva el telèfon Infovacuna COVID, que entrarà en funcionament aviat, per respondre els dubtes relacionats amb el Pla de Vacunació. L’atenció telefònica en aquest número estarà coordinada per la Central de Coordinació COVID-19 i les telefonades seran ateses per tècnics sanitaris, com es fa en els recursos INFOCOVID i INFOCOVID pediàtric.
Així mateix, el Servei de Salut també posarà a disposició dels ciutadans una web amb tota la informació pràctica del Pla de Vacunació: diferents vacunes que es reben, característiques, grups de vacunació, vacunes administrades, etc.