Mor el periodista i crític gastronòmic, Íñigo Morales de Rada

L’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears (APEGIB) lamenta comunicar la mort del nostre soci fundador i expresident, Íñigo Morales de Rada, en la matinada d’avui dilluns.

Iñigo Morales de Rada va desenvolupar la seva activitat periodística a Diario de Mallorca i El Mundo. Fou el director de les edicions pitiüses de Diario de Mallorca (1979-1983) i El Día de Baleares (1983-1986).

També va treballar als setmanaris Cambio 16, Interviú i Tiempo. El 2004 va ser el cap de premsa de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i, des de 1995, dirigí la revista Restauración balear, que ell mateix va impulsar.

Va destacar, també com a fotògraf, una de les seves grans passions. De fet, el 1971 li atorgaren el Premi Ciutat de Palma de fotografia.

A més a més, és una de les grans figures del periodisme gastronòmic a les Illes Balears i publicava els seus articles al suplement Metrópoli d’El Mundo fins al 2019.

Fred, sincer i reflexiu, argumentava els seus articles amb la prudència i la solvència demostrada en els seus trenta anys de professió que l’han portat a conèixer molt bé la matèria sobre la qual s’ocupava.

Iñigo Morales era també, un enamorat de l’illa de Menorca on venia cada estiu amb el seu veler, i pocs anys faltava a la seva cita amb les festes de Sant Joan.

Des d’APEGIB, enviam el nostre més sincer condol a la seva vídua i filla, com també a la resta de familiars. Lamentam aquesta gran pèrdua, que també trobarem a faltar tots aquells que ens dediquem al món del periodista gastronòmic, on Morales de Rada va ser tot un referent i mestre de mestres.

Que la terra et sigui lleu, estimat Iñigo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.