Amor ha reconegut que desconeix totalment en què consistirà la línia anunciada i ha opinat que “un paquet de mesures acceptable ha de destinar 6.000 milions d’euros” a ajuts per ajudar als autònoms a resistir a aquesta última etapa abans de la recuperació. Aquestes transferències, però, no han d’anar només focalitzades a uns sectors, segons el president d’ATA. “Vigilem amb focalitzar la crisi del teixit empresarial en alguns sectors i deixar-ne altres d’abandonats”, ha afirmat.
El document presentat per ATA també reclama que es prorroguin els ERTO fins al 31 de desembre i també les prestacions per cessament d’activitat. A més, exigeixen que els autònoms també puguin tenir el “comptador a zero” i no consumeixin la prestació un cop esgotat el període contributiu, tal com s’ha fet des de l’inici de la crisi sanitària amb els treballadors que s’inclouen en un ERTO. Segons Amor, el 90% del col·lectiu ja ha esgotat aquest període contributiu i no podran seguir cobrant si no es pren alguna mesura.
D’altra banda, asseguren que és necessari que s’ampliïn de manera automàtica els períodes de carència i amortització dels crèdits ICO a autònoms. Per controlar la morositat, veuen necessari dotar d’un fons als governs per poder pagar el que deuen, a més d’un règim sancionador per les empreses moroses de forma recurrent.
A més, demanen transposar la directiva europea sobre reestructuració, exoneració de deutes i inhabilitacions per millorar aquests processos; així com incloure els crèdits públics en els processos de quitança i no només amb les entitats financeres.
“La data de caducitat d’aquesta situació està a prop, perquè la vacunació està avançant. Però encara queden vàries etapes abans de la meta”, ha avisat el president d’ATA, que ha admès que esperava que el pla d’estímuls s’aprovés aquest dimarts.