La Universitat de les Illes Balears disposarà d’un nou edifici interdepartamental de ciències de la salut al campus, on s’allotjaran els estudis d’Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia. Aquest dijous ha tingut lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de les instal·lacions, que estaran previsiblement acabades en un any i mig i que acolliran els estudis de grau en espais més grans, més eficients energèticament i amb aules i laboratoris més ben equipats.
A l’acte simbòlic hi han assistit, per part del Govern: la presidenta de l’executiu, Francina Armengol; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons. Per part de la UIB, hi ha assistit el rector, Llorenç Huguet, acompanyat de vicerectors i degans.
Armengol ha reivindicat el «salt qualitatiu» que suposen aquestes noves infraestructures on «els alumnes ja podran fer classe al llarg del curs 2022-2023». La presidenta ha posat en valor la feina conjunta entre el Govern i la UIB per fer realitat el nou edifici, a través d’un conveni entre els dos organismes en què s’estableix que l’executiu aportarà 6,9 milions d’euros, cofinançats a través dels fons europeus FEDER, per a la creació de les instal·lacions.
A més, la presidenta del Govern ha aprofitat l’acte per agrair de nou la tasca que tant la comunitat universitària com el personal sanitari han duit a terme des de l’inici de la pandèmia i ha valorat com és d’emocionant aquesta iniciativa, com ho va ser al seu moment la de la Facultat de Medicina, perquè el Govern «ha fet una aposta ferma per la Universitat i per l’educació en general com a prioritat absoluta».
En aquest sentit, Armengol ha explicat que l’objectiu de l’executiu és avançar «de forma valenta en l’economia del coneixement, en la recerca, en la innovació i en les ciències de la salut, per fer una aposta diferent en el nostre model econòmic».
Amb la implantació del sistema europeu d’educació superior, es necessiten més espais de docència per satisfer les demandes del conjunt d’estudis implantats a la UIB. Amb la construcció de l’edifici, s’avança en aquest sentit i, a més, es permet fer una distribució més lògica del personal docent en els diferents espais i acomplir així una demanda històrica de la UIB.