Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran vi rosat que us sorprendrà des del primer glop. Es tracta del Glaç Rosat Noirs del prestigiosos cellers Maria Casanovas, de Sant Jaume de ses oliveres. Vi de la DO Penedès, elaborat 100% amb Pinot Noir d’agricultura ecològica. Estam davant un vi orgànic, elegant, molt ben estructurat i que us agradarà molt.
Nota de tast
Aspecte: Color rosa pàl·lid, net i brillant.
Nas: Aromes molt subtils i fresques amb tocs de maduixa i grosella.
Boca: Entrada franca i neta. Sedós, amb una punta d’acidesa vibrant. Molt llaminer.
Maridatge
Ideal per als peixos blancs i greixosos, a més del marisc i carns blanques. Calderes, arrossos de mar i muntanya.
Ideal per a unes escopinyes al natural, unes ostres, unes escopinyes de gallet al vapor, uns musclos al forn a la menorquina o un carpaccio de gambes o de rap.
Acompanyarà unes gambes fregides amb all i julivert, conyac i suc de taronja natural, o bé un escamarlans a la planxa o unes gambes vermelles de Ciutadella, al caliu.
Corbines, corballs, reigs o llenguados a la graella, calderes d’anfós o de morena, passant per sopes de rap, calderes de gambes o de llagosta.
Arrossos a la paella o dins el tià o arrossos caldosos de llagosta, de llamàntol o de rap i escamarlans. Fideuades mixtes o de peix i marisc.
Qualsevol peix al forn a la menorquina com pot ser un déntol, anfós o bé donarà encara més sabor a una morruda o una càntera al forn amb patates.
Marida a la perfecció amb el sushi, sashimi, niguiri, a més de pasta italiana fresca, pizza, plats de cuina mexicana i nikei.
Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.