El Centre de Recuperació de Fauna ha aconseguit restablir un milà que es va trobar a punt d’ofegar-se en una bassa. La caiguda a l’aigua de rapinyaires, i especialment milans a safaretjos, és un fet que es va repetint. Si no troben cap sistema per sortir de l’aigua s’arriben a ofegar, a no ser que tenguin la sort de ser rescatats abans com en aquest cas. Seria important dotar als safaretjos de rampes de sortida per reduir aquesta accidentalitat.
El milà va ingressar al Centre de Recuperació molt debilitat i amb el plomatge en molt mal estat. Després d’unes setmanes de cures s’ha pogut retornar al medi natural. S’ha alliberat a La Marcona, finca amb acord de custòdia amb el GOB. Aquest lloc ferrerienc està gestionat per en Toni i na Carme, que es dediquen principalment a la producció de blat i a la seva transformació en farines, pans, arròs de la terra i bases de pizza. Ells han creat un producte diferenciat ja que cultiven en ecològic una varietat local de blat molt antic: el blat xeixa.
A més de la col·laboració de persones voluntàries i d’altres que apadrinen algun dels nostres animals, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre funciona gràcies al conveni del GOB amb el COFIB, entitat que s’encarrega de la recuperació de la fauna silvestre a les Illes Balears. També compta amb l’ajuda del Consell Insular, a través de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, i dels ajuntaments de Ciutadella, Maó, Es Mercadal, Ferreries, Sant Lluís i Es Castell, i d’algunes altres empreses i entitats col·laboradores.