Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un nou verdejo. Es tracta del Tragón 2020, un monovarietal amb aroma afruitat que està elaborat amb raïm Verdejo del Celler i Vinyes Vicaral, de ceps vells a 750 metres d’alçada. Estam davant un vi refrescant ideal per al que ens queda d’estiu i gaudir-lo de nit amb bona companyia. Pertany a la DO Rueda.
Nota de tast
Aspecte: Color groc llimona amb reflexes verdosos. Pàl·lid.
Nas: Intens i ric en aromes, especialment a fruita fresca tropical, cítrics i poma verda, a més de les típiques notes de fenc dels verdejos.
Boca: Fresc, equilibrat i molt fruital. Notes tropicals.
Maridatge
Perfecte per a plats lleugers de pasta, arrossos, peix i marisc, com també per acompanyar cuina oriental.
Espagueti amb gambes i cloïsses, raviolis d’escamarlans, raviolis de gamba vermella i mango, tallarins negres amb salmó a la graella, macarrons al pesto d’avellana.
Paella de marisc, arròs caldos de llagosta vermella, caldera de llamàntol blau, arròs amb gamba vermella, sípia i pollastre, arròs amb conill i llagosta, fideuada de calamar i escamarlans.
Llenguado a la brasa, turbot al cava, molls de roca al caliu, pagre as forn amb patates, lluç amb salsa d’ametlles, rap a l’americana.
Llagosta amb pebres vermells torrats, llagosta amb patates, pebres verds i alls, gambes vermelles amb suc de taronja i rom, escamarlans grossos a la planxa amb picada d’all i julivert, escopinyes al forn o musclos a la menorquina.
Sushi, sashimi, tàrtars de salmó o de tonyina, tataki de tonyina, pollastre amb gambes i ametlles, tempura de llagostins, chop suei de calamar i pinya amb gambes.
Si voleu saber més d’aquest vi fresc, amb molta fruita i de bon beure el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.