L’Hospital Son Llàtzer participa en un estudi europeu sobre un nou processador auditiu extern de conducció òssia

L’Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi europeu sobre la implantació d’un nou processador auditiu extern de conducció òssia, que acaba de sortir al mercat. Es tracta d’una evolució de l’anterior processador, amb un desenvolupament més modern.

El nou processador té més potència: arriba als 55 decibels de potència de sortida, per la qual cosa es pot usar en pacients amb major sordesa. Sobresurt molt poc, per la qual cosa es veu menys. A més, té una connectivitat total amb dispositius mòbils tipus Android o Apple.

La pèrdua auditiva és una de les causes principals de discapacitat. Més del 5 % de la població mundial té una pèrdua auditiva discapacitadora. En termes absoluts, són uns 466 milions de persones. D’aquest total, 432 milions són adults, i 34 milions, infants. L’Organització Mundial de la Salut calcula que per 2050 més de 900 milions de persones, o una de cada deu, tindran una pèrdua auditiva discapacitadora.

Els sistemes osteointegrats del tipus BAHA (Bone Anchored Hearing Aid) estan indicats per a persones amb pèrdua auditiva de conducció, hipoacúsia mixta o sordesa neurosensorial unilateral. Aquest sistema utilitza un implant per transmetre el so per conducció òssia; és a dir, per mitjà de l’orella interna, sense passar pel conducte auditiu ni per l’orella mitjana.

L’estudi s’ha fet a tres països d’Europa: Holanda, Anglaterra i Espanya. L’Hospital Universitari Son Llàtzer ha estat un dels dos hospitals escollits a Espanya per dur-lo a terme, juntament amb l’Universitari de Salamanca. Son Llàtzer ha estat l’hospital que més pacients ha aportat a l’estudi, amb un total de disset pacients.

Els resultats d’aquest estudi han estat publicats recentment. Quant a les conclusions cal destacar que el 97 % dels pacients estan satisfets amb l’adaptació d’aquest processador nou i remarquen que el so percebut és més natural, clar i ric en matisos, especialment amb gran qualitat en ambient sorollós i fins i tot escoltant música. Això aporta una millora molt important respecte al processador anterior.

Després d’aquest estudi europeu el dispositiu es troba a la disposició dels pacients que el precisin. Al juny passat, el doctor Alfonso Bonilla, cap del Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital, va exposar en una reunió nacional els resultats preliminars dels pacients de Son Llàtzer que ja gaudeixen d’aquest processador nou.

A més, a l’octubre passat, el doctor Bonilla va presentar en la reunió de la Societat Espanyola d’Otorinolaringologia (SEORL) els resultats als sis mesos d’ús, millors que els obtinguts només començar l’estudi. Això indica una millora de la percepció de l’audició dels pacients amb el pas del temps.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.