Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre de la DO Ribera del Duero. Es tracta del Vegazar, un vi jove elaborat per la Cooperativa San Andrés, 100% Ull de Llebre
Nota de tast
Aspecte: Color vermell picota amb tons violacis.
Nas: Dominen els aromes florals i fruitals. Fruita vermella com la mora i el murtó.
Boca: Elegant amb notes de mora, cirera i guinda.
Maridatge
Ideal per al consum diari amb moderació, amb una excel·lent relació qualitat preu. Plats de cullera, carns a la brasa, carns amb salsa, plats de tardor i taules de formatge i embotits.
Marida amb els plats de llegum com uns ciurons amb costella pelada i sobrassada, llenties amb botifarró negre, favada asturiana, panadera de coll de be o ciurons amb arròs. També ideal per acompanyar un bon bullit.
Com la majoria de vins de la DO Ribera del Duero marida a la perfecció amb les carns d’anyell i de cabrit. Cuixa o espatlla de be al forn amb patates, costelles de cabrit a la graella, llenques de be fregides amb alls i fulles de llorer, cuixa d’anyell desossada farcida de xulla i sobrassada o bé de barret de Sant Antoni.
També li van les carns vermelles a la graella o acompanyades de salses com les de formatge vell de Menorca, salsa al pebre, amb all i oli o bé amb salsa de bolets.
Llom amb esclata-sangs, llengua amb cames seques, gírgoles amb botifarró blanc, arròs de llomillo de porc i esclata-sangs o un arròs brut.
Conill amb pebres o amb cebes, pollastre al forn amb patates, pollastre amb escamarlans, pits de pollastre amb salsa d’ametlles o d’avellanes.
Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.