Aquesta setmana sortejam un cava per a gaudir en bona companyia i a més amb una excel·lent relació qualitat preu. Es tracta de l’OH Cava Brut Nature del Celler Oliveda Capmany de la localitat gironina de Capmany i dins la DO Cava, elaborat amb les varietats de Macabeu i Xarel·lo. Elaboració i criança amb el mètode tradicional “champenoise” i una segona fermentació en bòtil amb una criança mínima de 15 mesos a la cava.
Nota de tast
- Aspecte: Atractiu color groc pàl·lid brillant. Bombolla fina que forma una corona de sabonera.
- Nas: Bona intensitat aromàtica, potents aromes florals i amb molta fruita que li donen molta personalitat i intensitat.
- Boca: Fresc, sec i afruitat. Excel·lent combinació d’acidesa i dolçor. Molt ben estructurat. Conjunt equilibrat amb bona persistència.
MARIDATGE
Ideal per a obrir la taula amb uns entrants on hi hagi torrades amb salmó marinat o fumat, foie micuit, pernil ibèric o de Guijuelo, espàrrecs blancs amb maonesa, ventresca de tonyina en oli d’oliva, formatges suaus de vaca i mantegosos, o bé unes gambes a l’allet o amb unes gules.
Maridarà a la perfecció amb unes escopinyes o unes ostres al natural; uns escamarlans a la graella o unes gambes a la planxa, de la mateixa manera que ens anirà a la perfecció per a peixos nobles a la graella o planxa com un anfós, un pagre o un déntol.
Si optam per les carns, marida a la perfecció amb les carns més greixoses com una porcella o un anyell al forn, a més de plats de carn amb salses com un filet al pebre o al formatge de Maó.
Peixos al forn amb patates com pagre, llobarro, càntera, o unes albergínies plenes de marisc, rap a la marinera o amb salsa d’ametlles.
El guanyador del sorteig ha estat José Benejam Pons, subscriptor de Setmanari El Iris, que cada setmana reb la nostra revista a ca seva.
Si voleu saber més o comprar aquest cava amb DO el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.