El Teatre des Born va acollir l’acte d’homenatge de les institucions públiques de Menorca a les víctimes menorquines als camps d’extermini, amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. En la seva intervenció, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, va demanar als assistents que no s’oblidin episodis històrics com l’holocaust, per mantenir viva la memòria de les víctimes i aprendre lliçons.
En aquest sentit, Gomila va reclamar “girar els ulls cap al present, per sensibilitzar la ciutadania envers aquelles situacions que avui reiteren la desvaloració de la persona i la negació de la seva dignitat”. Concretament, es va referir a la crisi de les migracions, “volem tenir en compte aquelles persones que cerquen un món millor d’aquell que els ha tocat viure, persones que creuen el mar cercant la llibertat, un mar que dibuixam blau i serè, però que engoleix vides amb el beneplàcit dels que vivim al mal anomenat món desenvolupat, un món que cada vegada més ens recorda a temps passats i foscos”.
Gomila va concloure el seu parlament demanant a les persones assistents que no romanguin indiferents ni davant els episodis històrics ni tampoc davant els fets actuals que mereixen la nostra mirada, atenció i preocupació.
L’acte va comptar amb la conferència «Migrants i refugiades: persones sense dret a tenir drets», a càrrec del doctor en Dret José Javier Ordóñez Echevarría, i va acabar amb la representació de l’obra de teatre «P.A.U. (Paisatges Als Ulls)», a càrrec de la companyia La Fam de la Fera, que mostra tres històries reals explicades directament pels seus protagonistes: persones migrades d’origen africà que han hagut de travessar el Mediterrani en pastera.