Un total de 16 centres de Formació Professional participen demà, 5 de febrer, de la formació “Gestió de l’aula d’emprenedoria”. Aquesta activitat formativa està organitzada pel Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i té com a objectius proporcionar eines als coordinadors i als professors que formen part de la Comissió de l’Aula d’Emprenedoria per dur a terme activitats i donar impuls a les iniciatives dels alumnes als centres que ja disposen d’un aula d’aquestes característiques.
En aquest sentit, s’ha de remarcar que durant el curs passat 2020-2021 el Servei de Planificació i Participació amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears (CFINFP-IB) va posar en marxa un total de 9 aules d’emprenedoria a diversos centres de les Illes Balears per així potenciar la creativitat, l’autoocupació i les soft skills dels alumnes illencs. En el curs actual 2021-2022 s’han afegit 7 aules d’emprenedoria noves, que juntament amb les creades el curs passat sumen un total de 16. Els centres que disposen d’aquestes aules són els següents: CIFP Son Llebre (es Pla de na Tesa, Marratxí), CIFP Nauticopesquera (Palma), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP Can Marines (Santa Eulàlia del Riu), IES Politècnic (Palma), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella de Menorca), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines), IES Sa Blanca Dona (Eivissa), IES Marc Ferrer (Formentera), IES Felanitx, IES Calvià i IES Llucmajor.
Aquestes aules, que estan finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea – NextGenerationEU, faciliten els instruments necessaris per a la constitució de microempreses amb la finalitat de promoure l’autoocupació com a alternativa al treball per compte d’altri. Els alumnes proposen una idea de negoci i troben els recursos necessaris per posar-la en marxa amb el suport d’un tutor assessor i les eines administratives necessàries. Els usuaris d’aquestes aules poden ser alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també estaran obertes a antics alumnes al llarg dels 3 anys següents a la finalització dels seus estudis de cicles formatius.
En paraules d’Antonio Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, “amb les aules d’emprenedoria els nostres alumnes i exalumnes tenen ara l’oportunitat de posar en marxa el seu projecte personal, cooperatiu, col·laboratiu… Cal així mateix que en aquest camí cap a la seva autonomia tinguin els coneixements i el suport necessaris per tal de garantir també que siguin projectes que contribueixen en la construcció d’una societat econòmicament més qualificada, consolidada, diversificada i equitativa. A més, és molt important el suport per part dels docents als alumnes, ja que són ells els qui identifiquen el perfil d’una persona emprenedora i entenen les fases principals de desenvolupament d’una idea de negoci, a més de conèixer els tràmits i recursos existents a les Illes Balears per crear una empresa”.
Pel que fa a la formació, finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançada pel Fons Social Europeu en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027 (FSE Plus), tendrà una durada de 18 hores i constarà d’una fase presencial que es realitzarà al Parc Bit de Palma, d’una fase presencial a través de videoconferència mitjançant la plataforma Meet i d’una fase a distància a través de la plataforma Classroom.
Podeu consultar tota la informació clicant en aquest enllaç.