Barcelona serà candidata a ser una de les 100 ciutats europees intel·ligents i climàticament neutres el 2030 L'Ajuntament destaca polítiques pioneres com el Pla Clima o l'adaptació a l'Agenda 2030 com a referents

 

Barcelona – Barcelona serà candidata a ser una de les 100 ciutats europees intel·ligents i climàticament neutres el 2030, després que l’Ajuntament hagi presentat formalment la seva voluntat d’aspirar-hi. Aquest 31 de gener s’acabava el termini fixat perquè les ciutats europees es presentessin a la proposta de la Comissió Europea, a través de la Missió de Ciutats. L’objectiu és seleccionar 100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres per al 2030, per tal d’assegurar-se que aquestes localitats actuen com a centres d’experimentació i innovació per permetre que totes les ciutats europees arribin a ser-ho el 2050. Des del consistori destaquen polítiques com l’adaptació a l’Agenda 2030 com a referents perquè la candidatura arribi a bon port.

La Missió de Ciutats, treballarà amb les ciutats seleccionades per què puguin accelerar les seves polítiques de transició energètica. Per això, les ciutats seleccionades rebran de la Comissió Europea assessorament i assistència personalitzada, es desbloquejarà finançament addicional, rebran suport a través d’una xarxa de coordinació nacional, oportunitats de treball en xarxa, aprenentatge i intercanvi d’experiències entre ciutats i finançament perquè les ciutats formi part de grans accions d’innovació, projectes pilot i demostracions.

La Missió de Ciutats vol implicar autoritats locals, ciutadans, empreses, inversors i autoritats regionals i nacionals en l’objectiu de la transició energètica, i per fer-ho, la es concentrarà en donar suport a diferents sectors perquè treballin junts en àmbits intel•ligents, digitals i altres tipus de solucions per ajudar a aconseguir la neutralitat climàtica.Els sectors que es consideren clau i prioritaris per la Missió de Ciutats de la Comissió Europea són els de l’energia, el transport, la gestió de residus, els processos industrials i ús del producte i agricultura, silvicultura i altres usos del sòl. La convocatòria fomenta especialment la participació de les grans ciutats, amb una alta ambició de neutralitat climàtica, que promouen la diversitat i la inclusió dels ciutadans i altres parts interessades.

A més d’aquests elements, hi ha una voluntat per part de Barcelona que totes les mesures necessàries per assolir aquest objectiu s’han de poder implementar de manera que generin prosperitat per a tothom. En aquest sentit, es busca que la creació de riquesa, que, des del sector públic, ha d’haver una capacitat per garantir que serà compartida per tots, i redistribuïda als qui més pateixen i poden tenir més dificultats per participar en la implementació de mesures relacionades amb la sostenibilitat. En resum, les polítiques de Clima desplegades per l’Ajuntament estan vinculades amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.