Finca es Rafal, Mallorca

Més per Menorca proposa destinar 1 milió d’euros a afavorir el retorn del talent dels joves Els menorquinistes han presentat 62 esmenes al Projecte de Llei de Joventut

Més per Menorca ha presentat 62 esmenes al Projecte de Llei de Joventut del Govern. Una de les propostes principals consisteix a crear un programa de foment de l’emprenedoria entre els joves amb l’objectiu que els qui han partit a estudiar fora puguin tornar a l’illa d’origen i desenvolupar-hi el seu projecte empresarial.

Per acollir-se a aquest programa, els joves haurien de demostrar que el projecte que es pretén impulsar té un caràcter innovador o bé que permet avançar cap a la diversificació del model econòmic de les Illes Balears.

A partir d’aquí, rebrien, durant almenys un any, una remuneració mensual. A més, els beneficiaris podrien disposar de l’acompanyament i el suport del centre BIT de l’illa de referència, així com disposar d’un espai en aquest centre per desenvolupar-hi activitats relacionades amb el seu projecte empresarial.

Segons ha explicat la diputada Patrícia Font «es una fórmula per retornar el talent a les Illes Balears i avançar, a la vegada, en la diversificació econòmica i suposaria una inversió d’1 milió d’euros, que de ben segur és una quantitat que retornaria a la societat al cap de pocs anys en forma de múltiples beneficis socials i econòmics».

D’altra banda, els menorquinistes també proposen limitar el preu del lloguer dels habitatges, una reivindicació que han defensat en diverses ocasions i en la qual insistiran de nou, a la vegada que demanen, a través d’una altra esmena, que es destini un mínim del 50% del parc públic d’habitatge als joves.

El partit també ha posat en valor una esmena per eliminar la discriminació en la bonificació de l’IRPF que pateixen les famílies menorquines que tenen fills estudiant fora de les Illes. Els menorquinistes van acordar amb el Govern durant la passada legislatura, però, actualment, si la carrera triada es pot estudiar a la Universitat de les Illes Balears, les famílies no reben aquesta bonificació, el que suposa «un greuge clar cap als menorquins, eivissencs i formenterers que parteixen a Barcelona o Madrid, per exemple», ha explicat Font. Es tracta d’una discriminació  que ha estat denunciada també pel Síndic de Greuges de Menorca.

Finalment, MxMe ha presentat algunes esmenes perquè es respecti la potestat reglamentària del Consell Insular, que és la institució que té la competència en Joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.