Ciutadella viurà aquest cap de setmana i amb molta normalitat els seus Carnavals, que tornen a ser temàtics i amb l’eix principal de Ses Voltes guarnit de motius de la música dels anys 80. També Alaior, Maó o Es Castell celebraran els seus carnavals amb tota normalitat.
També es celebrarà la Diada de les Illes Balears, especialment a Mallorca, amb el mercat i la fira gastronòmica de Palma, que són una convidada a que la gent surti al carrer, com també seran molts els pobles mallorquins que celebraran les seves rues de Carnaval.
València celebrarà les Falles i el batle de Pamplona ha anunciat que enguany sí que es celebrarà Sant Fermí i que han iniciat els seus preparatius.
Tot açò apunta que Ciutadella va cap a un nou Sant Joan, a la celebració després de dos anys de les nostres estimades festes, de tornar a viure Sant Joan, però com serà aquest nou Sant Joan? Hi haurà canvis en la manera de com es celebrava en les darreres dècades? Tornarem a un Sant Joan més semblant al dels anys 60 i 70, els d’abans de la massificació de la festa? Com també s’ha de començar a pensar en què hem de fer amb aquesta gentada que ve a fer el seu Sant Joan diferent i que tant ens va molestar l’any passat.
Les festes hauran de conviure amb el virus i per tant es pot condicionar la manera de celebrar segons quins actes, especialment aquells en espais tancats com els primers tocs dins l’entrada de cal caixer senyor o la cotxera del caixer pagès el dia de la vetla des Be; com també s’hauran de posar damunt la taula quines mesures s’han de prendre i quins seran els aforaments màxims al Caragol des Born o als Jocs des Pla.
Conviurem amb el virus com si es tractés d’una grip forta? Seguiran les mesures especials? Haurem de portar mascareta a segons quins actes? Són coses que s’han de plantejar el més prest possible i començar a fer passes en aquest sentit, en una festa que evoluciona i en la que es poden donar tots els escenaris possibles.