Aquest diumenge s’ha celebrat als antics quarters d’Es Mercadal, el primer concurs de formatjades de carn de be de Menorca, que ha organitzat l’Associació d’Ovella Autòtona de Menorca, amb la col·laboració de Cómete Menorca, que ha coordinat el concurs.
Aquesta primera convocatòria ha comptat amb 11 participants que han presentant formajades, la majoria d’elles elaborades de la manera tradicional menorquina, i algunes amb un toc d’innovació.
El jurat ha estat integrat per Miquel Mariano Vadell, president de Fra Roger; Sion Bosch, de Cómete Menorca i Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, que han anat tastant les formatjades presentades i després de diverses del·liberacions i un segon tast, pel fet que hi havia un doble empat a la primera volta en la formatjada guanyadora, s’ha acordat que la guanyadora del primer concurs de formatjades elaborades amb carn d’ovella autòtona de Menorca fos per Pilar Pons, seguida de Tonia Pons Marquès i Tina Benejam.
Es donà la casualitat que les tres guanyadores van ser de la part de Ciutadella, on es manté molt vigent l’elaboració de formatjades a casa per la Pasqua.
El concurs va estar conduit per Antoni Juaneda, de Cómete Menorca, que va destacar la bona promoció del be o anyell de Menorca i, de manera especial en la cuina de les festes de Pasqua.