‘Apropant l’Art Contemporani’, el cicle de xerrades amb alguns artistes que conformen LÔAC Cicle de xerrades amb alguns dels artistes presents a LOAC durant els mesos de maig, juny i octubre, novembre

 

L’Ajuntament d’Alaior ha organitzat pels mesos de maig, juny, octubre i novembre el cicle de xerrades ‘Apropant l’Art Contemporani’, amb alguns dels artistes que conformen LÔAC: Lucía Vallejo, José Maria de Orbe, Miguel Tadeo i Robert Ferrer, quatre creadors que compten amb importants i destacades obres a Alaior Art Contemporani.

«Aquesta és una gran ocasió per a les persones amants de l’art, i per les que encara no ho són però els interessa aquest món, per conèixer artistes molt rellevants del nostre país i descobrir les seves tècniques de creació. Amb LÔAC hem apropat l’art a tots els alaiorencs i menorquins, donant l’oportunitat a la gent de créixer, conèixer i descobrir altres mons i fonts d’inspiració. I ara amb aquestes xerrades donem una passa més duent alguns artistes que conformen la col·lecció fins al municipi», ha dit José Luis Benejam, batle d’Alaior.

El 13 de maig serà el torn de Lucia Vallejo, artista molt relacionada amb l’illa de Menorca, i que exposa regularment també a galeries i fèries internacionals com ARCO, Art Cologne o Pulse New Yok.

La seva obra està vinculada al moviment de la descomposició de la pintura; aquesta s’expandeix i s’allibera de la materialitat del llenç i recupera així el potencial expressiu de la seva naturalesa com a teixit. La pintura deixa la seva condició bidimensional per a convertir-se en un objecte de tres dimensions. Lucía esculpeix el buit.

José Maria de Orbe, un altre artista molt unit a Menorca, intervindrà al cicle el 13 de juny. De Orbe és un cineasta i fotògraf que ha exhibit a més 70 països. Entre ells, al Moma de Nova York, la Tate Modern de Londres o el Museu d’Art Contemporani de Sydney (Austràlia).

La seva obra cinematogràfica i la seva obra fotogràfica estan estretament relacionades. Les seves imatges -entre la realitat i la ficció- indaguen sobre el temps, la memòria i la nostra percepció del món. Conrea els paisatges amb un tractament oníric i homenatges a obres clàssiques tant del cinema com de la pintura.

Després d’un parèntesi a l’estiu, el cicle tornarà a arrencar amb força el 2 de setembre amb la conferència de Robert Ferrer, una de les grans joves promeses de l’art contemporani a nivell internacional.

Ferrer és un artista multidisciplinari que treballa la instal·lació, l’escultura i creació plàstica. Ha aconseguit renovar la disciplina geomètrica fent una sèrie d’obres a mà on empra materials com l’acer, la fusta, el paper i l’alumini.
Miguel Tadeo serà qui tancarà el cicle el 4 de novembre. Tadeo és una altra de les joves promeses amb les que compta LÔAC.

Als 24 anys va començar a presentar els seus quadres en un certamen nacional de pintura i va cridar l’atenció d’Antonio López (important artista que també té exposada obra a LÔAC), amb qui va entaular una amistat que dura fins avui. Tadeo representa a les seves obres allò que l’envolta i té prop.

Va començar pintant-se a si mateix en totes les posicions possibles a partir d’estudis fotogràfics previs, que és com sol produir, i, amb el temps, altres models, muses, amics i coneguts.

Totes les xerrades es duran a terme a la Sala d’Actes de l’edifici de LÔAC, seran d’entrada gratuïta i començaran a les 20 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.