La SGAE reivindica més programació de dansa i espais específics per a la seva difusió Actualment només el 4% de les obres escèniques que es registren són coreogràfiques

 

El Palacio Longoria és la seu de l’SGAE a Madrid

ACN Barcelona – Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra divendres, la SGAE reclama més programació d’aquesta art escènica i més espais específics per a la seva difusió. En l’actualitat, només el 4% de les obres escèniques que es registren a l’entitat són coreogràfiques i, segons el darrer Anuari de l’SGAE, l’any 2020 només un 4,3% de les representacions d’arts escèniques van ser d’aquesta disciplina. “Aquestes xifres fan palesa la fragilitat d’un sector que mereix l’atenció i l’impuls de les nostres institucions públiques”, raona l’entitat de gestió de drets d’autor, també els dels coreògrafs. Del conjunt de socis de l’SGAE a tot l’Estat, 1.726 són ballarins o coreògrafs.

“El sector demana per a aquesta disciplina la mateixa rellevància que ja tenen expressions com el teatre i la música”, reivindica la SGAE a les portes del Dia Internacional de la Dansa. Segons les darreres dades disponibles de l’Anuari SGAE, corresponents al primer any de la pandèmia de covid-19, al conjunt de l’Estat l’activitat de la dansa es va veure reduïda un 49,3% respecte de 2019, una xifra similar a la mostrada pel conjunt de les arts escèniques (49,8%).

En concret, l’any 2020 només van tenir lloc 1.094 funcions de dansa, cosa que va suposar el 4,3% del total de les representacions d’arts escèniques (25.553).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.