El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat a les Illes Balears de Redeia (abans Grup Red Eléctrica), Eduardo Maynau, han signat, aquesta setmana, un conveni de col·laboració per a fomentar l’educació ambiental envers el medi marí amb el desenvolupament de tallers formatius adreçats principalment a escolars en el centre d’interpretació de l’Aula de la Mar.
L’objectiu principal del conveni és, a través del coneixement, fomentar hàbits de protecció del medi marí i especialment de la posidònia oceànica i les comunitats biològiques del seu entorn. Tot i que el públic prioritari és l’escolar, el conveni vol fer arribar aquesta formació i, en conseqüència, la conscienciació, al conjunt de la societat. Així, a més dels tallers presencials, es fomentarà l’ ús de continguts digitals.
El conveni té per objecte la difusió d’activitats en el centre d’interpretació de l’Aula de la Mar, amb les següents activitats:
• Promoure accions de divulgació, comunicació i educació ambiental en l’àmbit competencial que li és propi a l’Aula de la Mar.
• Impulsar un enfocament pràctic i immediat en l’aproximació a l’estudi i coneixement de la posidònia oceànica i les comunitats biològiques del seu entorn.
• Promoure i contribuir a la continuïtat dels tallers educatius desenvolupats en l’actualitat per l’Aula de la Mar.
• Exposar el projecte del Bosc Marí de Red Eléctrica, que s’inclourà en l’explicació dels diferents tallers educatius que s’imparteixen en el centre d’interpretació.
• Elaborar continguts educatius digitals, que puguin ser integrats com a matèria d’educació ambiental en totes les illes de l’arxipèlag balear, de manera coordinada amb altres administracions amb competència en matèria educativa.
El conveni té una durada de dos anys amb una aportació de 60.000 euros per part de Redeia, a travès de la seva filial Red Eléctrica. Amb aquesta aportació, contribueix a la definició del programa educatiu i material digital, a la contractació del personal especialitzat que durà a terme els tallers i al servei de transport dels escolars des dels seus centres educatius a l’Aula de la Mar, a més d’aportar l’exposició virtual del Bosc Marí com a part del programa educatiu.
Per la seva banda, la conselleria es compromet a programar i realitzar els tallers i activitats descrits en el conveni així com a trobar un espai adequat dins l’Aula de la Mar per a l’exposició virtual sobre el Bosc Marí. La Direcció General de Residus i Educació Ambiental elaborarà una memòria anual on es reculli el desenvolupament i valoració de les activitats i definirà i desenvoluparà continguts educatius digitals associats a les activitats que realitzi l’Aula de la Mar.