El mosquit tigre és un moscard d’origen asiàtic que es reprodueix molt fàcilment en petites acumulacions d’aigua (forats, platets de testos, gerros, cendrers, poals, etc.). És molt agressiu, pica de dia i té molt poca capacitat de vol (just es mou uns 150 m), fet pel qual si en detectam a ca nostra significa que tenim un focus de cria molt proper. L’activitat es concentra d’abril a octubre (a l’hivern només en sobreviuen els ous, fins i tot secs). Té la màxima activitat entre final d’agost i principi d’octubre. Cada posta d’una femella comporta un centenar de futurs moscards.
El més important per poder controlar la plaga és conèixer-ne el cicle: els ous tarden uns deu dies a completar la metamorfosi, per la qual cosa hem d’intentar aconseguir interrompre aquesta part aquàtica del cicle. Per tant, és molt recomanable la neteja, el buidatge, l’assecatge o la renovació de l’aigua de tots els recipients, forats, embornals i les bevedores d’animals de companyia amb una freqüència igual o menor a set dies. També es recomana fer-ne una netejada a fons, abans de la temporada, per tal d’evitar el progrés de tots els ous que han estat hivernant durant l’hivern (i no som capaços de veure).
Tots els indrets que, per la seva funció, no es puguin buidar d’aigua (com fonts, estanys, embornals…) s’hauran de clorar periòdicament (o fins i tot tractar amb larvicides si se’n detecta la presència continuada de larves). Les basses en zones naturals no s’han de clorar, ja que ja disposen de depredadors naturals dels mosquits, com els calàpets i les granotes.
S’ha de tenir en compte que, a part de la reacció al·lèrgica habitual de la picada, els mosquits tigre tenen mala fama per ser vectors de perilloses malalties contagioses (però no n’hi ha hagut cap cas aquí, a Menorca).