El Faro de Cala Torret, ferma aposta pel producte local, la cuina menorquina i l’ecologia

Caldera de llagosta vermella de Menorca. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

El restaurant El Faro de Cala Torret és un dels establiments que més ha evolucionat cap a l’excel·lència en els darrers anys i també cap a una ferma aposta pel producte local, l’ecologia i el medi ambient. De fet és dels pocs restaurants a l’illa amb el segell de Menorca Reserva Biosfeta i el de Plàstic Free, eliminant el plàstic i servint també aigua osmotitzada tot evitant la petjada de carbó, de les aigües minerals que ens arriben des de fora de l’illa.

La seva terrassa amb vistes a Cala Torret, al terme de Sant Lluís s’ha convertit en un petit lloc de culte per als amants de la gastronomia menorquina on es poden tastar plats com les albergínes plenes de gambes, com les feia Josep Borràs al seu Rocamar; que en són tot un plaer pels sentits i les papil·les gustatives.

Vieira farcida de peix i marisc del Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès

Si volem aprofundir amb la cuina dels anys 70 dels restaurants de l’illa, El Faro en recupera un dels seus plats estrella, les vieires farcides de peix i marisc, gratinades al forn que ens traslladen a aquella cuina de fonda marinera, aquella cuina dels records que tants de paladars va seduir en els inicis del turisme gastronòmic a Menorca i que El Faro ha fet bé a recuperar de l’oblit.

El nostre amfitrió Benet Guàrdia, soci del restaurant amb Pedro Sánchez és el tàndem perfecte per aquest bon camí que ha emprés El Faro, que compta també amb un bon i experimentat cap de cuina, Luis Montiel.

Pop a la gallega, per a obrir boca al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Per a obrir boca, molt recomanable el seu pop a la gallega amb cachelos, que es presenta de manera generosa i amb el seu punt òptim de cocció del pop, el punt de sal, oli d’oliva i pebre bord.

Caldera de llagosta vermella de Menorca cuinada per Luis Montiel al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Carn d’angús menorquí de Son Anglado, llagostes i peix fresc dels pescadors de Maó i Ciutadella, mel de Dolçamar, fruites i verdures de l’illa escollides a bons proveïdors fan que aquesta cura per la matèria prima de proximitat pugui ser executada de manera magistral a la cuina oferint al client uns plats que de segur queden per sempre en la seva memòria gustativa, com és el cas de la seva caldera de llagosta, una de les grans especialitats de Luis Montiel, que va ser cap de cuina del prestigiós i recordat Rocamar entre 1982 i 1999 tot portant aquest saviesa culinària als fogons d’El Faro on en companyia de Benet Guàrdia, gran amfitrió, i el gran gastrònom Borja Matoses, vam poder gaudir d’una de les millors calderes de llagosta vermella de Menorca que s’elaboren a l’illa, amb les seves 2 hores de repòs. És per açò que sempre és convenient encomanar la caldera de llagosta amb un parell de dies d’antelació, per tal de garantir aquest repòs necessari dins el tià de terra i tastar una caldera espessa, amb tots els sabors de la reina dels crustacis, i no un brou amb llagosta, que és el que, desgraciadament, massa vegades ens trobam.

Gambes a l’allet. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

De la carta d’El Faro destacar també els seus arrossos a la paella, una de les grans especialitats i motiu d’anada al restaurant per part de menorquins de gairebé tots els pobles de l’illa, com també son molt recomanables les seves gambes vermelles de Ciutadella a la planxa o a l’allet.

Albergínies plenes de gamba vermella de Ciutadella al Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Un altra dels clàssics que heu de provar si anau al Restaurant El Faro són les seves albergínies plenes de gamba vermella de Ciutadella. Un dels grans plats de la cuina marinera menorquina que El Faro ha recuperat per a la seva carta.

Si en sou amants de les carns, la vedella vermella i l’angus criat a l’illa al lloc ciutadellenc de Son Angladó en són cita ineludible i una aposta segura.

Crema catalana. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Per acabar un bon dinar o sopar que millor que unes bones postres i en aquest cas ens vam decantar per la seva crema catalana casolana i un dels plats dolços típics de la nostra illa que ha recuperat El Faro.

El puding de figues seques del Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Com a postra estrella, el seu púding de figues seques que és una de les millors postres casolanes que hem provat aquest 2022 i que si anau a El Faro heu de tastar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.