Finca es Rafal, Mallorca

Tacos de tonyina amb mahonesa de ‘chipotle’

Ana Marquès Hidalgo/Ferreries. – Mèxic, uns dels viatges que vull repetir. És un país de tradicions, ple de cultura, colors, paisatges, i si una cosa identifica Mèxic en tot el món és la seva gastronomia.

Els “tacos” són el plat representatiu. Consisteixen en una base de truita, generalment de blat de moro, i diversos farcits, salses, carns, peix, etc., que es poden posar dins.

Per unes 12 truites

250 g de farina de blat de moro

5 g de sal

350 g de aigua calenta

Calentar una mica l’aigua. Afegir-la gairebé tota a la mescla de farina i la sal en un bol, Barrejar primer amb una cullera de fusta o una espàtula, i després amb la mà. La massa ha de ser enganxosa però no massa. Tapar amb plàstic i deixar reposar 10 minuts

Fem boletes de la mateixa mida I les posem entre dos papers d’enfornar  i estiram la massa. Comprovar el gruix de la truita: com més fina sigui millor.

En una paella calenta les passem 1-2 minuts per cada costat, fins que comencin a daurar-se.

Mahonesa de “Chipotle”

1 Ou

100 ml oli d’oliva o de girasol

2 grans d’all

Sal i pebre

LLimona

1 Chipotle adobat

Pelar l’all i liquar-lo en la batedora

Afegir la sal i el pebre al gust.

Afegir tot l’oli sense batre. També la llimona si volem afegir-lo

Batre sense moure el mànec de la batedora del fons del got. Fins que qualli la mahonesa.

Una vegada quallada,  afegim el chipotle continuem batent per a integrar-lo la bé i que adquireixi aquest color entre vermellós i rosat.

Farcit de tonyina

300 gr Tonyina

Coriande

1 Ceba vermella

Oli d’oliva

sal

Tallem la tonyina en daus, li afegim un poc d’oli i sal

Tallem la ceba vermella a la juliana.

Ja els podem muntar!

A una truita de blat de moro, afegim la tonyina, la mahonesa de chipotle, la ceba i el coriandre.

“Aunque el cielo esté opaco, siempre puede haber una sonrisa, con un buen taco”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.