Ingredients per a les pilotes: 500 g de carn picada de vadell, 1 ou, 75 g de ceba picada, all i julivert picats, tem, oli, dues cullerades de farina, 100 g de pa ratllat.
Elaboració: Farem les pilotes, que han de ser d’un 3,5 cm de diàmetre -també les podem comprar fetes- amb els ingredients apuntats menys l’ou.
Ingredients per a fer el plat: 1/2 quilo pilotes, 1 ceba, 1 pebre verd, 1 quilo i mig de tomàtigues madures, 6 grans d’all, julivert, sucre, una fulla de llorer, pebre bord i sal.
Primer de tot sofregirem les pilotes, salpebrades, dins un tià de terra amb oli d’oliva fins que quedin ben daurades. Les reservam dins una safra i dins el mateix tià farem un sofregit amb la ceba i la fulla de llorer, el pebre verd, l’all i les tomàtigues ben capolades.
Hi afegim una cullerada de sucre -per matar l’amargor de les tomàtigues- i deixem que coguin i es confiti la salsa. Hi afegim les pilotes que teníem reservades i les deixam confitar uns 10 minuts a foc dolç
És un plat que si es deixa reposar un parell d’horetes és més bo que menjat al moment.